"Шок Њемачке, реми Бразила - то је љепота фудбала!"

Жозе Мурињо одушевљен због изненађујућих резултата на Мундијалу!

Фудбал 19.06.2018 | 11:15
"Шок Њемачке, реми Бразила - то је љепота фудбала!"
Жозе Мурињо ужива гледајући мечеве на Светском првенству.

Каже да је недеља била "фантастичан дан" на Мундијалу.

Разлог - изненађујући старт фаворита, пораз браниоца титуле Немачке од Мексика (0:1) и реми Бразила са Швајцарском (1:1).

"Невероватан дан за фудбал. Сигуран сам да је Ђани Инфантино срећан и да су навијачи, који нису само фокусирани на подршку свом тиму, такође, срећни. Заиста сам задовољан резултатима који су постигнути. То је лепота фудбала и понекад у другим спортовима то није могуће да се догоди", поручио је у разговору за “Руссиа Тодаy” Мурињо.

Посебно је апострофирао меч између Швајцарске и петоструког шампиона Бразила.

"Неки тимови су показали да могу да буду бољи од сјајних појединаца. Да ли Швајцарци имају звезду у свом тиму? Не! Голман је био солидан, Шер је био фантастичан, средина је одрадила добар посао, а Сеферовић није био толико опасан, али је радио праве ствари за екипу", прокоментарисао је Португалац.

Тренер Манчестер јунајтеда је рекао и да верује да ће Немачка, као и Аргентина, после слабијег старта у наставку првенства ипак показати своје право лице.

"Мислим да није драма то што нису победили у првим мечевима. Сви знају колико су добри и да ће бити бољи у наставку. За њих је то можда било добро да остану чврсто на земљи, да не полете, као и њихови навијачи. Очигледно велике фудбалске нације имају велика очекивања, много критичара и желе да одмах 'осете' крв. Сигуран сам да ће се сви они квалификовати за наставак такмичења, а најбољи у том кругу фаворита ће отићи до краја", навео је Мурињо.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар