Против кога ће Звезда почети борбу за ЛШ?

Фудбалери Црвене звезде у уторак ће сазнати ривала у првом и другом колу квалификација за Лигу шампиона.  Жреб за квалификације: Звезда добила шест могућих ривала, Словаци најтежи! Црвено-бели сазнали имена потенцијалних ривала. . .

Фудбал 18.06.2018 | 18:00
Против кога ће Звезда почети борбу за ЛШ?
У првом колу првак Србије је повлашћен и налази се у трећој групи, па ће за противнике моћи да добије једног између Спартака из Трнаве, малтешке Валете, јерменског Аларшкерта, Сутјеске из Никшића, Спартакса из Летоније и естонске Флоре.

Црвено-бели ће у следећој рунди бити у групи неповлашених тимова и сада УЕФА није скратила листу потенцијалних ривала, али би они могли да буду попут загребачког Динама, Шерифа, Селтика, Лудогореца…

Црвена звезда је сазнала имена шест потенцијалних ривала у првом колу квалификација за Лигу шампиона!

УЕФА је данас раније него што се очекивало одредила подгрупе за сутрашњи жреб, а могући противници српског шампиона су Спартак Трнава (Словачка), Валета (Малта), Алашкерт (Јерменија), Сутјеска (Црна Гора), Спартакс Јурмала (Летонија), Флора Талин (Естонија). Звезда је носилац у првом колу и фаворит против било којег од шест покенутих ривала. Најлакши ривал би вероватно били Валета са малте или Флора из Естоније, а као најтежи задатак делује словачки првак Спартак из Трнаве. 

Сутра ће у Ниону тачно у подне бити одржан жреб за прва два кола квалификација за Лигу шампиона када ће црвено-бели сзанати и име могућег противника у другом колу. Ту нашег шампиона чека зантно тежи посао јер неће бити повлашћен а могући противници су Лудогорец, АПОЕЛ, Селтик, Легија, Астана... 

УЕФА је одредила и три групе за сутрашњи жреб првог кола квалификација за Лигу шампиона.

Група 1
Носиоци: АПОЕЛ (Кипар), Карабаг (Азербејџан), Шериф (Молдавија), ТНС (Велс), Видеотон (Мађарска)
Неносиоци: Шкендија (Македонија), Диделанж (Луксембург), Олимпија (Словенија), Судува (Литванија), Торпедо (Грузија)

Група 2:
Носиоци: Лудогорец (Бугарска), Легија (Пољска), Малме (Шведска), Розенборг (Норвешка), Хелсинки (Финска)
Неносиоци: Викингур (Фарска Острва), Крусејдерс (Северна Ирска), Корк Сити (Ирска), Валур (Исланд), Победник претквалификација

Група 3
Носиоци: Селтик (Шкотска), Астана (Казахстан), Црвена звезда (Србија), Хапоел Бер Шева (Израел), Кукеши (Албанија), Зрињски (БиХ)
Неносиоци: Спартак Трнава (Словачка), Валета (Малта), Алашкерт (Јерменија), Сутјеска (Црна Гора), Спартакс Јурмала (Летонија), Флора (Естонија)

Утакмице првог кола квалификација за ЛШ играју се 10. и 17. јула, а другог 24. и 31. јула.

Жреб у Ниону почиње тачно у подне.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар