Хрватска свађа! Далић послао Калинића кући!

Нападач Хрватске одбио да буде замена, Далић га послао кући! Два дана после победе над Нигеријом (2:0) на старту Светског првенства, атмосфера у репрезентацији Хрватске је нарушена.  Сукоб Хрвата: Један иде кући! Незадовољство које тиња већ неко време, кулминирало је на Светском првенству у Русији. Никола Калинић послат кући због недисциплине.

Фудбал 18.06.2018 | 12:15
Хрватска свађа! Далић послао Калинића кући!
Кривац је нападач Никола Калинић који је у завршници меча одбио да уђе у игру као резерва уместо Марија Манџукића. 

Селектор "Ватрених" Златко Далић желео је да увођењем нападача Милана освежи свој офанзивни део тима, али му је Калинић рекао да га боле леђа. 

Због тога је Далић у 86. минуту на терен послао незагрејаног Марка Пјацу. 

Калинић је очигледно незадовољан својим статусом резерве у екипи Хрватске на Мундијалу, што је вероватно и главно разлог његовог одбијања да уђе у игру. 

"Све ћете знати сутра", рекао је Далић новинарима у недељу, после тренинга на којем није било Калинића, нити Шимеа Врсаљка и Андреја Крамарића. 

Званичне потврде нема, али хрватски медији тврде да је Далић у понедељак послао Калинића кући (званично ће се знати око 16:30), па ће "Ватрени" Мундијал наставити са 22 играча.

Тимски лекар Борис Немец је рекао да су Врсаљко и Крамарић добили ударце, а да Калинић има проблема са леђима, али да нико није теже повређен. 

"Нема потребе за детаљним претрагама, знамо узрок", рекао је Немец. 

Хрватски медији наводе да је Калинић из истог разлога одбио да уђе у игри и у пријатељској утакмици са Бразилом у Ливерпулу, уочи СП. 

"Екипу чине 23 играча и свако за њу мора да живи. У противном нема атмосфере. Ћорлука је нама битан, а он је без речи приговора прихватио да буде резерва", рекао је Далић у недељу и индиректно потврдио ове спекулације у вези са Калинићем. 

Калинић има 30 година, за Хрватску је дебитовао 2008. и у међувремену на 42 наступа постигао 15 голова. 

Био је део националног тима на ЕУРО 2018. и 2012, иако није играо ни један минут. Није ишао на Мундијал у Бразил 2014, али је био у тиму на ЕУРО 2016. у Француској где је заблистао у победи над Шпанијом са голом и асистенцијом. 

Хрватска у другом колу Групе Д игра у четвртак увече против Аргентине, која мора да победи након кикса на премијери са Исландом (1:1).

Само дан након што је Хрватска рутински добила Нигерију 2:0 у првој утакмици на Мундијалу, нарушена је атмосфера у екипи наших западних комшија.

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИДалић победу посветио "бранитељима"!
Хрватски медији пишу да је селектор Златко Далић "пресекао" и одлучио да више не трпи хирове 30-годишњег Николе Калинића, па га је послао кући.

О чему је реч?

Током сусрета са Нигеријом, Далић је желео да Манџукића замени Калинићем, али му је овај рекао да не може да игра јер га боле леђа. Уместо њега, у игру је у 86. минуту ушао незагрејани Пјаца. 

Ово није први пут да Калинић одбија да уђе у игру, слично се дешавало и у неким пријатељским утакмицама. Далић је трпео, али сад је прекипело.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар