Пикси: Ја бих данас вредео милијарду евра!

Лотито у праву што тражи 150. 000. 000 за Сергеја! „Али, поред Сергеја постји још српских играча који имају велику тржишну вредност. Он има таленат, још је млад, пред њим је будућност и може да буде још бољи“, каже легендарни ас.

Фудбал 19.06.2018 | 22:30
Пикси: Ја бих данас вредео милијарду евра!
Српски фудбал ових дана, а посебно након славља над Костариком на Мундијалу, привлачи озбиљну пажњу светских медија. Уосталом, на овим просторима је увек било истинских мајстора најважније ствари на свету, а један од највећих свакако је Драган Стојковић Пикси.

Некадашњи ас и председник Црвене звезде, позван је да говори о великим турнирима, атмосферама унутар репрезентације и квалитету игре. Каже и да је од првог дана гајио веру у актуелну генерацију коју предводи Младен Крстајић.

„Србија нема звезда, али има компактан тим. Био сам са екипом, приметио сам позитивну атмосферу од првог дана. Сви су добри пријатељи, нема љубоморе, то је добар знак“, рекао је Пикси за Туто Меркато.

Сергеј Милинковић Савић је главна тема у италијанским медијима. Газда Лација Клаудио Лотито тражи 150.000.000 евра.

„У овом тренутку се окреће много новца, ко плаћа одговоран је за оно што уради. Лотито добро ради што захтева ту цифру, јер му тржиште то омогућава. Али, поред Сергеја постји још српских играча који имају велику тржишну вредност. Сергеј има таленат, још увек је млад, пред њим је будућност и може да буде још бољи“.

Колико би Драган Стојковић вредео данас?

„Милијарду! (а-ха-ха). Озбиљно је тешко говорити о тим стварима, јер је новац окренуо тржиште. Морамо да прихватимо ову ситуацију. Друго питање је реална вредност тих играча. Да се вратимо на Милинковић Савића, надам се да ће бити у прилици да докаже себе, као што сам ја у Италији 1990. Сећам се својих голова против Шпаније, донео сам велику радост репрезентацији. Надам се да и он може да донесе исто“.

Као један од вансеријских мајстора свог времена био је на мети највећих италијанских клубова.

„Сада нема кајања, али могао сам одмах да се преселим у Серију А. Имао сам понуде Јувентуса и Милана, као и Барселоне и Реал Мадрида. Али, на крају се појавио Марсељ, који је био веома јак и стваран да освоји Куп шампиона. Бернард Тапи је стигао у Београд својим приватним авионом и учинио да потпишем уговор“.

Већ наредне сезоне уследио је пораз у финалу управо од Црвене звезде.

„Да, то је тачно, али смо касније савладали Милан у финалу“.

Са италијанским фудбалом се упознао на позајмици у Верони.

„Опорављао сам се од повреде колена, тако да сам ту сезону провео на позајмици. Али, то искуство је било драгоцено“.

Мундијал у Италији је представљао последњи покушај старе Југославије да се домогне титуле светског шампиона.

„Политички проблеми су већ дуго трајали. Знали смо да ће то бити последњи светски куп за Југославију. Али, никада није било никаквих проблема међу нама, сви смо били пријатељи, није било напетости. Нажалост, наш сан се завршио у четвртфиналу и пеналима против Аргентине, где смо заслужили да прођемо даље“.

Постоји легенда која каже да је тај Хаџибегићев промашени једанаестерац представљао последњи тренутак који је обележио распад бивше државе.

„Не мислим да би освајање Светског првенства променило ствари, јер је политика ишла својим путем, без обзира на фудбал“, закључио је Стојковић.

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар