Матић опет прича с медијима!

Тадић жали за сјајном акцијом.  Српски фудбалери били су расположени за причу са медијима после победе над Костариком, а представницима српске седме силе обратио се чак и Немања Матић, који је претходних месеци био "недоступан".

Фудбал 18.06.2018 | 20:45
Матић опет прича с медијима!
Србија је сјајно почела Мундијал у Русији, минималном победом над Костариком, али је у центру пажње била одлична игра и пре свега изузетно мотивисан приступ свих играча. 

"Задовољни смо како смо играли, како смо се борили, заслужили смо да победимо. Страх није постојао, свако од нас има неку позитивну трему и једва чека да почне утакмица", рекао је Матић. 

"Орлови" су контролисали ритам меча од првог минута, али су посебно били опасни у другом делу утакмице. 

"И у првом смо доминирали, можда смо имали више шанси у другом делу, али то је било и до њих, мало су се повукли у другом делу, чекали су нашу грешку, што ми нисмо дозволили. Покушавали смо на исти начин да играмо све време и то је дало резултат", каже везиста Манчестер Јунајтеда. 

Матић истиче да после победе није било претерано много славља у свлачионици. 

"Наравно да смо срећни због победе, али нисмо правили еуфорију. Свесни смо да нас чека још тежи посао у наредне две утакмице", додао је Матић. 

Он је у финишу меча имао сукоб са једним чланом стручног штаба Костарике, који га је спречавао да узме лопту. 

"Није било ништа", закључио је наш репрезентативац.

Један од најбољих играча утакмице био је Душан Тадић. 

"Јако битан почетак, битна победа. Знали смо да ће бити врло важна да се добро отвори турнир. Али не треба да падамо у еуфорију. Треба да анализирамо добре и лоше ствари и окренемо се Швајцарској", рекао је Тадић. 

Мало је недостајало да забележи асистенцију, али је Кејлор Навас буквално врхом прста онемогућио Филипа Костића да постигне гол. 

"Лепо смо одиграли, Сергеј одиграо Митру, Митар мени. Хтео сам да му вратим повратну, али сам видео Костића да се убацио из другог плана. Мало је закачио таман да промени правац. Штета, био би веома леп гол". 

Битна победа, али пред Србијом су још две утакмице, са Швајцарском и Бразилом. 

"Победа не мења ништа, морамо ићи на победу сваку утакмицу, небитно против кога играмо. Ако имаш такав менталитет, да увек желиш победу, све је другачије. А ми то желимо. Биће другачије, Костарика је добро организована екипа опасна из контранапада, Швајцарска има другачији систем. Пробаћемо да искористимо њихове мане. Тек ће све да се закува и да се мрси". 

Фудбалери Србије су тек два сата после утакмице напустили свлачионицу на Космос Арени у Самари. 

"Чекали смо Банета да заврши за допингом и гледамо ову утакмицу (Немачка Мексико). Најбитније је да се ми квалификујемо, лако ћемо о после". 

Пре осам година српски фудбалери су правили почетничке грешке на СП у Јужној Африци, меч са Костариком је показао да се доста тога променило у међувремену. 

"Видело се кроз квалификације да смо сви много старији, паметнији, зрелији искуснији. Мислим да је то врло битан фактор и да се то видело на терену", закључио је Тадић.

Александар Митровић је био најангажованији наш играч у завршници напада, до гола је учествовао у свакој акцији која је доносила шут, али није успео да затресе мрежу Костарике. 

"Најбитније је да смо победили. Жао ми је што нисам дао гол, али најбитније је да је резултат какав смо желели. Освојили смо три бода. Одиграо сам добру утакмицу, да је дошао гол било би перфектно, али доћи ће већ. Добро сам радио, играо за екипу, екипа играла добро, било је шанси, сад није ушла, али ће доћи ваљда кад буде и битније", рекао је Митровић. 

Српски фудбалери су играли врло пожртвовано током свих 90 минута, што у прошлости није било тако честа појава. 

"Тако мора да се игра, тако сви играју, видели сте. Такав је фудбал. Нисмо се уплашили, нисмо бежали из дуела, дали смо 200% и на крају изборили резултат какав смо желели. Битна победа", закључио је Митровић. 

Фудбалери Србије вратили су се одмах у недељу увече у своју базу у Светлогорску, а следећи меч играју у петак против Швајцарске у оближњем Калињинграду. 

У последњем колу Групе Е, "Орлови" се састају са Бразилом, који је у првом колу освојио само бод у дуелу са Швајцарцима.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар