СП: А шта кажу Бразилци након кикса са Швајцарском?

Кутињо: Пробали смо кроз њихову одбрану, било је тешко! Бразилац Филипе Кутињо проглашен је најбољим играчем утакмице у којој су Бразил и Швајцарска ремизирали 1:1 на старту Светског првенства у фудбалу.  Миранда: Да сам се само бацио. . . Бразилцу криво што није пао код гола.  Тите: Нисам задовољан, требало је да будемо прецизнији.  Селектор фудбалера Бразила Тите рекао је да није задовољан ремијем са Швајцарском и да је његовој екипи фалило прецизности у кључним моментима утакмице.

Фудбал 18.06.2018 | 11:30
СП: А шта кажу Бразилци након кикса са Швајцарском?
Кутињов угао: Судија, био је фаул! Стрелац врхунског гола нема дилему - Цубер је непрописно гурнуо Миранду.

Бразил је повео фантастичним ударцем Кутиња са дистанце, лопта се у 20. минуту од стативе одбила у мрежу Сомера, али су Швајцарци успели да изједначе у 50. минуту после прекида.

"Понекад морате дате признање и противнику због начина на који је играо. Пробали смо да играмо кроз њихову одбрану, али је било тешко. Мислим да је било много позитивних ствари у нашој игри и њих ћемо пробати да пренесемо у наредни меч", рекао је после утакмице Кутињо.

Миранда жали због тога што се није бацио како би покушао да изнуди реакцију мексичког арбитра Сезара Артура Рамоса, а Филипе Кутињо нема дилему - фаул над искусним штопером је постојао!

Стрелац врхунског поготка који ће засигурно обележити првенство у Русији уверен је да је Стевен Цубер скривио фаул у ситуацији после које је Швајцарска стигла до изједначујућег поготка. Онда и великог бода у Групи Е, што ће озбиљно закомпликовати судбину фудбалера Србије у наставку такмичења.

„Ово је Светско првенство, знали смо да ће утакмица бити јако тешка. Играли смо против одличне екипе, али нисмо успели да стигнемо до позитивног резултата, онаквог какав смо ми желели“, рекао је Кутињо за ТВ Глобо и наставио:

„Фаул над Мирандом? Да, био је фаул. Али, сад више ништа не можемо. Морамо да размишљамо о наредне две утакмице“.

Бразил у петак чека утакмица против Костарике.

„Морамо да победимо и одиграмо добро! Верујем да овај тим има јак карактер, да ћемо играти добро и направити добар резултат“.

Исто мишљење има и Вилијан, један од најслабијих бразилских фудбалера на утакмици.

„Фаул над Мирандом је изостао, без обзира колика је била сила којом је Цубер гурнуо Миранду. Да га противник није гурнуо, покупио би лопту. Судија није свирао чист фаул. Када смо постигли гол Тите нам је одмах рекао да се пазимо, да ће Швајцарска покушати да нас нападне и постигне гол. Чекали смо их, али нисмо довољно обратили пажњу“.

Бразил је разочарао на мундијалској премијери против Швајцарске и морао да се задовољи само бодом. Кључни детаљ меча је био изједначујући гол Швајцараца када је Цубер надскочио Миранду у петерцу и главом послао лопту у мрежу.

Ипак, чини се да је Швајцарац том приликом направио фаул и да се послужио рукама онемогућивши Бразилца да правовремено скочи. Миранда је после меча описао тај детаљ.

„Ремизирали смо, али тек је почетак првенства... Знали смо да вечерас неће бити лако. Да сам се бацио после дуела код гола, видело би се јасније да ме је гурнуо. Имамо видео технологију, могли су да виде, али очигледно су мислили да није био довољно јак контакт. Живот иде даље, размишљамо о следећој утакмици. Морамо да узмемо три бода у њој“, рекао је Миранда после меча.

Миранда не паничи и верује да ће Бразил без проблема проћи групу.

„Нема потребе да паничимо јер смо кренули ремијем. Видите да су још неке велике репрезентације остале без победе у првом мечу у групи. Знамо да ћемо бити много бољи у следећем мечу и да ћемо из њега узети три бода“.

Бразил је одиграо нерешено 1:1 са Швајцарском у првом колу Светског првенства у Русији. "Селесао" је повео голом Кутиња у 20. минуту и деловао доминантно на терену у првом полувремену.

Међутим, Бразилце је изненадио гол Зубера у 50. минуту за 1:1 и од тог тренутка су почели да нападају више, имали неколико добих шанси, али се резултат није мењао и Швајцарци могу да буду задовољнији резултатом од селектора Бразила.

"Наравно, нисам срећан због резултата. Хтели смо победу. Али нас је жестоко пореметио и страх. Притисак је био велики. Недостајало нам је прецизности када смо имали шансе да завршавамо акције головима. Неке од тих прилика су биле чисте и требало је да будемо прецизнији", рекао је Тите после утакмице.

Бразил наредну утакмицу игра против Костарике у петак од 14 сати. У другој утакмици тог дана од 20 часова, Србија покушава да одбрани прво место у групи уколико тријумфује над Швајцарском.

Бразилци наредни меч играју 22. јуна против Костарике, а Швајцарци истог дана против Србије.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар