Петковић: Ваљда нас сад озбиљно схвате сви!

Надам се да ће сад неко обратити пажњу на нас! Управо тим речима селектор Швајцарске Владимир Петковић обратио се новинарима после ремија са петоструким светским прваком Бразилом у првом мечу Мундијала. Владимир Петковић, селектор фудбалске репрезентације Швајцарске, после ремија са Бразилом 1:1 рекао је да је његова екипа добро играла и нада се да ће сада на њих неко обратити пажњу.  

Фудбал 18.06.2018 | 09:30
Петковић: Ваљда нас сад озбиљно схвате сви!
Швајцарци су, мимо свих очекивања, успели да 'извуку' бод Бразилу голом Стивена Зубера.

"Надам се да ће сад неко обратити пажњу на нас. Некад постоји мањак признања, а мислим да је штета јер ми знамо да одиграмо веома добро, па изгубили смо само једанпут у квалификацијама. Вечерас смо демонстрирали да овај тим увек верује у себе и са истим уверењем играћемо против Србије", рекао је Петковић.

У групи Е прва је тренутно Србија, пошто је савладала Костарику, а друго место деле Бразил и Швајцарска. У наредном колу те групе Србија игра управо са Петковићевом Швајцарском, док ће Бразилци одмерити снаге са Костариканцима.

Швајцарска је "тврд орах", што је доказала и на првом мечу на Мундијалу у Русији.

Одиграла је нерешено против петоструког првака Бразила - 1:1.

"Поносан сам на моју екипу. Бразил је имао више шанси, али нисмо изгубили наду, а када смо успели да их притиснемо, то смо радили веома добро. Ово је одличан почетак турнира и позитивна ствар пред остале утакмице у групи", рекао је Владимир Петковић, селектор Швајцарске.

Петковић је рекао да је његова екипа имала много проблема у првих 40 минута утакмице, да није била квалитетна, али да је у полувремену променила приступ.

Он је открио да је рекао својим играчима у свлачионици да остану мирни и да верују у себе, да притискају противника како би дошли до шанси.

"Грешили смо, али ништа није било тако лоше. Надам се да ће сада да нас схвате озбиљно",поручио је Петковић.

Он је потом изнео статистику да "заплаши" ривале.

"У последње 22 утакмице изгубили смо само једном. Није лако постићи гол против нас, то се видело против Шпаније (1:1) у пријатељском мечу, али и сада против Бразила. То показује да овај тим зна како да реагује и да верује у то што ради", навео је 54-годишњи тренер из БиХ.

Он је прокоментарисао и спорне ситуације на мечу - могући прекршај код гола Швајцарске и пенал за Бразил. Јасно је поручио "да видео технологија даје све одговоре".

"Наш гол, то је био нормалан дуел, играч је тражио простор, а мислим да се противнички играч није добро наместио. Мислим да није био пенал, имамо судије на терену, ВАР и мислим да је све чисто", рекао је швајцарски селектор.

Петковић је одбацио оптужбе да су Швајцарци намерно правили оштре фаулове на најбољем бразилском фудбалеру Нејмару, иако су због њих, управо на звезди Пари сен Жермена, жуте картоне добили Стефан Лихштајнер, Валон Бехрами и Фабијан Шар.

"Многи од дуела са Нејмаром су били 'чисти'. Имали смо доста излазака 'један на један' са Нејмаром, а један од задатака је био да га неутралишемо. Морам да подсетим да Бразил има прегрешт врхунских играча. Било је превише картона, нисам видео толико тешких фаулова", сматра Петковић кога демантује податак да је Нејмар фаулиран чак 10 пута, што ше није десило од 1998. године на Светским првенствима.

У другом колу Швајцарска ће у петак играти против Србије, а Бразил против Костарике.

"Показали смо да ова екипа увек верује у себе и тако ћемо играти и против Србије. Морамо да се опоравимо и посветимо се тој тешкој утакмици", додао је Петковић.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ДРК

18.06.2018 07:48

Ко буде бољи и побиједи има загарантован пролаз даље .СВИМ СРЦЕМ ЗА СРБИЈУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

18.06.2018 08:32

Петковићу, Немате Ви појма. Дословно сте пребили најбољег играча свијета. Мислим да би боље прошао на фронту. Није то игра. Љепота фудбала је фер игра па нека побиједи бољи.

ОДГОВОРИТЕ