Синиша 1998., Александар 2018. - да ли је то добар знак?!

Пре тачно двадесет година наша селекција је Светско првенство започела минималном победом над Ираном. Тада нам је мајсторија Синише Михајловића помогла да прођемо групу, а 20 година касније надамо се сличном сценарију.

Фудбал 18.06.2018 | 21:50
Синиша 1998., Александар 2018. - да ли је то добар знак?!
Србија је до сада играла на два Мундијала као самостална држава и ниједном није прошла групу. Последњи пут је то учинила као Југославија у Француској 1998. године.

Тог 14. јуна 1998. мучење са "жилавим" Ираном решено је тек слободњаком у 73. минуту иако је Југославија на папиру била много боља екипа. Уследио је чувени реми са Немцима 2:2 када су "Плави" испустили два гола предности, а онда и тријумф над екипом САД поготком Комљеновића.

Противници су 20 година касније другачији, фудбал је другачији, штошта није исто, али је расплет бар прве утакмице неодољиво подсетио на тај окршај са Ираном. Актер је овог пута био капитен Србије Александар Коларов који је у 56. минуту из слободног ударца погодио за 1:0 и победу над Костариком.

У видеу испод можете се подсетити како је то урадио Михајловић у Француској, а сви се надамо да по сличном сценарију можемо да прођемо групу и кажемо да је слободан ударац Коларова био добар знак. Остало што се тада дешавало у нокаут фази баш и не би морало да се понови.

Следећи ривал наше селекције је Швајцарска у петак од 20 сати, а на крају групне фазе чека нас Бразил.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар