Швајцарци су ''прописно истукли'' Нејмара!

Фудбалери Швајцарске су у меч са Бразилом ушли са једноставном тактиком у одбрани – зауставити Нејмара.  Овако никога нису тукли. . .  Мали прекршаји и они велики када је већ немогуће другачије га зауставити. Успели су Швајцарци у потпуности да избаце Нејмара из ритма.

Фудбал 18.06.2018 | 07:30
Швајцарци су ''прописно истукли'' Нејмара!
У томе су током већег дела сусрета са Бразилцима и успевали углавном грубим фауловима. Над Бразилцем је направљено десет прекршаја и зарађено је неколико жутих картона.

Последњи пут је над једним играчем направљено десет фаулова још давне 1998. године.

Тада су играчи Туниса чак 11 пута фаулирали нападача Енглеске Алана Ширера. Тактика се двадесет година касније исплатила Швајцарцима који су успели да унервозе Бразилце и голом Стевена Зубера из 50. минута изборе реми.

Нејмар је против Швајцарске постао највише фаулирани бразилски играч још од 1966. године.

Како зауставити Бразил? 

Швајцарци су посегнули за оним најстаромоднијим, често и најкориснијим решењем - заустави, одсеци и изнервирај им најбољег фудбалера.

Мало је рећи да су у томе успели пошто из Ростова носе бод против Бразила (1:1) и здраво расположење пред меч са Србијом за пет дана у Калињинграду. Истина, имали су среће у финишу меча код шутева Миранде и Фирмина, али су то поштено зарадили на терену.

Тим Владимира Петковића циљано је фаулирао Нејмара, бирао када ће направити "немилосрдан" прекршај за жути картон, а када ће ситним повлачењима само зауставити меч и прекинути ритам.

Статистика каже да је над Нејмаром направљено чак десет фаулова вечерас (односно можда их је било и више - али нису досуђени), што је највише у последњих двадесет година на Мундијалима. Пре њега је Алан Ширер фаулиран 11 пута 1998. године против Туниса....

Када је у питању репрезентација Бразила - од 1966. године и Мундијала у Енглеској један фудбалер ове селекције није оволико пута заустављен од стране противничког.

Ако се узме у обзир да је Нејмар фаулиран десет пута - онда се може рећи и да су Швајцарци добро прошли код мексичког арбитра који је опоменуо само тројицу њихових фудбалера: Лихтштајнера, Шера и Бехрамија којима је то било последње средство одбране. 

Швајцарци су такође гледали и да Нејмара заустављају чим прими лопту и не приђе много голу, били су то фаулови на 25 и више метара, најчешће искоса са леве стране, а видно је нервозан због тога био најбољи играч Бразила и често протестовао код судије.

Перфектан меч је одиграо Бехрами који је био верна сенка Нејмара, добио сваки ваздушни дуел са њим, успео неколико пута и да му одузме лопту, али и да га фаулира баш када је то било потребно.

Сигурни смо да ће Бразилци након овога извршити велики притисак на судије и да ће се оштрије кажњавати они који покушају да фаулирају Нејмара, са или без лопте...

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар