Жељков капиталац стиже већ у јуну!

Крис Синглтон пред вратима турског шампиона.  Фенер хоће назад на трон – Синглтон прво појачање? Кошаркашки клуб Фенербахче полако решава појачања за наредну сезону, а близу су потписа високог играча Панатинаикоса Криса Синглтона.

Кошарка 19.06.2018 | 22:45
Жељков капиталац стиже већ у јуну!
Очекује се да амерички кошаркаш потпише уговор са шампионом Турске овог лета, преноси кошаркашки портал Спортандо.

Синглтон је у ПАО провео две године, а у обе је освајао титулу шампиона Грчке.

Сем у Атини, у Европи је још наступао и за Локомотиву из Кубања, са којом је изборио пласман на фајнал-фор. Имао је боравке и по Кини и по НБА Д-лиги, а у најјачој лиги света наступао је за Вашингтон Визардсе, додуше без већег успеха. 

Поред Фенера, за његове услуге били су заинтересовани и Ефес, Барселона и ЦСКА Москва. 

Синглтон је, минуле евролигашке сезоне, просечно бележио 10,3 поена, 5,8 скокова и 1,1 асистенцију.

Титула у Грчкој, па паковање кофера и правац - Истанбул!

Практично неколико минуита пошто је Панатинаикос одбранио титулу шампиона Грчке из Атине се зачула кошаркашка трансфер бомба - Крис Синглтон прелази у Фенербахче! Жељко Обрадовић свог капиталца на позицији крилног центра доводи већ средином јуна. Тако бар тврди специјализовани кошаркашки портал Спортандо.

И не треба да зачуди што је Фенербахче силовито кренуо у летњи прелазни рок и припрему тима за наредну сезону. Крис Синглтон је био међу најтраженијим играчима у Европи, а за његове услуге интересовали су се Ефес, Барселона и московски ЦСКА. Баш зато Жељко је морао да реагује брзо и покупи човека чије физичке и атлетске карактеристике умеју да оставе противнике без даха. То је Синглтон најбоље демонстрирао у тек завршеној мајсторици грчког шампионата играној у Атини, пошто је меч завршио са девет поена и чак 17 скокова! Синглтон је, уједно и један од најбољих играча Панатинаикоса у последње две сезоне и међу најзаслужнијима што се титула вратила у зелени део Атине. 

Синглтонов долазак у Истанбул вероватно значи и да ће Џејсон Томпсон бити слободан у избору нове средине, пошто клуб мора да поштује квоту домаћих играча за наредну сезону. Додуше, не треба заборавити да Фенербахче у току сезоне искористи по 17-18 играча и практично инострана појачања користи у Евролиги, а турске играче у домаћем првенству.

Синглтон по потреби може да заигра и као ниска петица, где командује Јан Весели, а његова замена је Ахмет Дувериолу. Као четворке Жељко користи Никола Мелија, у одређеним комбинацијама и поменутог Томпсона, али и Бариша Херсека и Николу Калинића као четворку која шири противничке одбране.

Свакако, конкуренција ће бити врло јака. Видећемо само колико ће новца Фенербахче имати на располагању, с обзиром да је најављено да се генерални спонзор клуба Догуш повлачи из аранжмана који је гарантовао још по 15.000.000 евра у наредне две сезоне. 

Подсетимо, Фенербахче је недавно добио новог председника клуба - турског милионера Алија Коџа. Он је најавио велика улагања у наредном периоду, али и обећао да ће Жељко Обрадовић остати тренер. То је и популарни Жоц поручио у недавном обраћању јавности. 

Извор: моззартспорт/Б92

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар