Тадић увјерава: Тек треба да направимо оно право!

"Победа ти прија, али морамо да окренемо нови лист".

Фудбал 18.06.2018 | 16:45
Тадић увјерава: Тек треба да направимо оно право!
Србија је играла озбиљан фудбал у Самари, а један од разлога доброг издања у оба смера игре је - Душан Тадић.

Био је врло концентрисан, опасан у нападу и ангажован у дефанзивном делу и свеукупно је оставио врло добар утисак на терену стадиона у Самари. Минимална победа, али много разлога за радост српских фудбалера.

"Имамо доста разлога за оптимизам. Играли смо добро, борили смо се као један. Небитно је ко постиже, а ко намешта голове, битно је да се боримо за нашу земљу, да се заједно бранимо, а онда идемо заједно у напад. Онда резултати не изостају", истиче Тадић.

Офанзивац Саутемптона открио је детаље који су утицали на коначни резултат.

"Анализирали смо их до последњих детаља и схватили да морамо да их претрчимо. То је донело превагу, а кад смо то успели имали смо квалитет више да завршимо утакмицу у нашу корист".

Мада се Србија после хица Александра Коларова на моменат повукла у одбрану, брзо је променила менталитет и поново стисла обруч око одбране Костарике.

"Негде је и нормално да одемо назад, да имаш у својој глави да морамо да одбранимо. После смо покушали да извршимо пресинг да не дођу до гола и успели".

Победа јесте важна, али не треба гледати превише унапред.

"Јесте. Не треба да падамо у еуфорију, морамо да анализирамо утакмицу, шта је било добро, а шта не. Сада морамо да се спремимо за утакмицу са Швајцарском. Велики је притисак, победа ти прија, али сутра окрећемо нови лист и идемо ка наредним утакмицама. Професионалци смо и спремни смо за све изазове".

У Србији влада одлична атмосфера после тријумфа, мада Тадић верује да је у домовини још боље.

"Вероватно смо код људи већ у финалу", рекао је уз осмех Тадић и наставио:

"Идемо корак по корак, направили смо велику ствари, али тек треба да направимо нешто велико".

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар