Тео се враћа у Европу?!

Клиперси наводно желе да трејдују српског плејмејкера, а ситуацију пажљиво прате и великани са Старог континента.  Клиперси желе да се реше Теодосића, могућ повратак у Европу.  Милош Теодосић, најбољи српски плејмејкер, следеће сезоне вероватно неће наступати за свој тренутни тим Лос Анђелес Клиперсе.

Кошарка 19.06.2018 | 14:30
Тео се враћа у Европу?!
Капитен кошаркашке репрезентације Србије Милош Теодосић могао би да се врати у Европу после само годину дана играња у НБА лиги у дресу Лос Анђелес Клиперса. Вечерње новости наводе да је клуб из Калифорније спреман да српског кошаркаша понуди другим екипама у неком од трејдова, али се још не наводе конкретна имена.

Очекивано, ситуацију око Теодосића прате и европски великани, који су спремни да реагују одмах по разрешењу Теодосићевог статуса у НБА лиги.

Теодосић је прошлог лета потписао двогодишњу сарадњу са тимом из Лос Анђелеса вредну 12.300.000 милиона долара, односно 6.000.000 за прву и 6.300.000 за другу сезону, уз могућност да до краја јуна изађе из уговора.

Ако би Теодосић одлучио да остане и у другој сезони, а Клиперси или тим у који би био евентуално трејдован, не жели да га задржи, мора би да му исплати уговором загарантованих 2.100.000 долара из друге године.

Српски плејмејкер прошле сезоне је у дресу Клиперса одиграо 45 утакмица, а просечно је бележио 9,5 поена и 4,6 асистенција.

Теодосић има опцију у уговору вредном 6,3 милиона долара коју може да активира до 24 јуна, али и ако то уради Клиперси имају могућност да га отпусте уз мању одштету.

Ако франшиза из Лос Анђелеса не буде желела да задржи Теа, на тако нешто може да се одлучи до 15. јула и да испалте му 'само' 2,1 милион долара, што се од њих и очекује, преноси портал Спортандо.

Тео је прошле сезоне пропустио чак 37 утакмица због повреде стопала, а управо тај страх од учесталог поврешивања је разлог зашто Клиперси вероватно неће наставити сарадњу са њим.

Спортандо такође наводи да се у НБА лиги 'шушка' да је од Милоша очекиван повратак у Европу, ако се укаже права прилика, али да није искључен и прелазак у неку другу од екипа из САД.

Теодосић је у својој дебитантској НБА сезони бележио 9,5 поена, 4,6 асистенција и 2,8 скокова, а проценат шута из игре био му је 42 одсто.

Извор: моззартспорт/Б92

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар