Ленард код Кокошкова, Поповичу 1. пик - Дончић?!

Лето у НБА ће бити веома занимљиво. . .  Санси се одричу првог пика на Драфту због Каваја! Каква вест мање од недељу дана уочи највеће кошаркашке лутрије. . .

Кошарка 18.06.2018 | 22:45
Ленард код Кокошкова, Поповичу 1. пик - Дончић?!
Кавај Ленард је незадовољан у Сан Антонију и обавестио је власнике овог клуба да жели трејд, а за сада је најозбиљнија дестинација деловао Лос Анђелес...

Међутим, како преноси сајт "Рингер", нова опција јесте Финикс који размишља о томе да за суперстара Спурса понуди 1. пика на овогодишњем драфту. Санси су у фази реконструкцији, већ раније је било сигнала да би у случају добре понуде желели "формираног играча" уместо младог талента, а Сан Антонио не жели незадовољног играча у тиму.

Финикс и даље није одлучио да ли ће са најбоље позиције на драфту бирати центра Деандреа Ејтона (Аризона), бека Луку Дончића (Реал Мадрид) или некога другога...

Потенцијални проблем са Ленардом, који је највећи део сезоне пропустио због мистериозне повреде (за коју многи нису сигурни и да је била толико озбиљна), јесте што би он већ наредног лета постао слободан агент и био би слободан у избору средине.

Уколико екипа Игора Кокошкова са њим у саставу у наступајућој сезони не направи добар резултат (тешко је и утврдити шта је то у овом тренутку), могли би да остану и без свог "суперстара" који би могао да потпише мултимилионски уговор са другим тимом - и без 1. талента на драфту.

Стога су дани већања пред генералним менаџером Рајаном Мекдоном, док ће и Грег Попович са својим "стафом" имати много размишљања.

Понуда "1. пик за Ленарда" из њихове перспективе не делује толико лоше пре свега што ће се на драфту наћи неколико играча који су по укусу Грега Поповича (пре свега Лука Дончић), али увек је тешко надокнадити губитак најбољег играча.

Тектонске промене изазвала је одлука најбољег играча Сан Антонија Каваја Ленарда да поднесе захтев за трејд, а практично и пре него што је ова вест обелодањена почеле су да круже приче о потенцијалним дестинацијама врсног крилног кошаркаша!

Највише су се последњих дана помињали Лос Анђелес Лејкерси, али сада је новинар поузданог америчког сајта Рингер Кевин О'Конор лансирао сензационалну вест - Финикс Санси спреман је да се одрекне првог пика са надолазећег НБА драфта због Каваја Ленарда!

Уколико би се овај сензационални посао завршио Спарси би добили шансу да први бирају на највећој кошаркашкој лутрији и тако направили велику ствар за будућност клуба.

Најтраженији играчи на овогодишњем Драфту су суперталентовани центар Аризоне Деандре Ејтон, крилни центар Марвин Бегли, плејмејкер Тре Јанг, поливалентни дугајлија Џарен Џексон Џуниор, словеначки суперстар Лука Дончић и дугоруки центар Мо Бамба.

Спарсима је, теоретски потребан по један млади играч на свакој позицији на терену, пошто су у озбиљним играчким годинама Пау Гасол, Ману Ђинобили, Тони Паркер, Ламаркус Олдриџ, Руди Геј...

Санси би, на челу са српским стручњаком Игором Кокошковим добили једног од најбољих дефанзиваца данашњице са позамашним играчким искуством и носиоца игре у наредним годинама уз Девина Букера, Елфрида Пејтона, Џоша Џексона и Ти Џеја Ворена.

Подсетимо, много се последњих месеци говорило о наводном Ленардовом незадовољству у Тексасу, а тамошњи медији ишли су толико далеко да су говорили чак да Кавај лажира повреду у знак протеста. Чинило се да би цела ситуација могла да се заврши позитивно за обе стране, али је Ленард на крају донео одлуку да дефинитивно напусти Сан Антонио.

Сада постоји чак и луда могућност да Ленард од лета задужи опрему Лејкерса заједно са Леброном Џејмсом и Полом Џорџом! Али, за такав расплет потребно је да се заиста догоди чудо.

Овогодишњи НБА Драфт одржаће се у ноћи између четвртка и петка у Бруклину уз директан пренос на телевизији Спортклуб. 

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар