Нема помака ни након 5 мјесеци

Оливер Ивановић убијен је прије тачно пет мјесеци, а убице су и даље непознате без обзира на обећања челника Србије и самопроглашеног Косова да ће убиство бити расвијетљено.

Србија 16.06.2018 | 12:59
Нема помака ни након 5 мјесеци
Ивановић је убијен 16. јануара испред просторија ГИ СДП са шест метака с леђа, из аутомобила у покрету.

Функционер ГИ СДП Ксенија Божовић рекла је да ни чланови породице убијеног Оливера Ивановића, а ни његови најближи сарадници немају никакве информације о току истраге.

''Прошло је 150 дана од убиства, а нико нам није јавио ништа, не знамо и немамо ни један једини детаљ о току истраге, ни ми ни породица'', рекла је Божовићева.

По њеним ријечима, разочарање у истрагу и исход истраге повећала је и недавна изјава представника Кфора да ће се укључити у процес ако буду позвани.

''Нама није битно да ли ће истрагу водити српски, косовски или међународни органи, важно нам је да се истина о убиству открије'', рекла је Божовићева која сматра да је сасвим непрофесионално ако неко тек сада треба да позива Кфор.

Она је изразила незадовољство што им надлежни ни након пет мјесеци нису вратили “рисивер” који је однијет током увиђаја.

''Ако су имали шта да виде, могли су да виде за пет мјесеци и да нам врате однијету опрему'', рекла је она и додала да данас сви жале што сами нису погледали снимке прије него што их је полиција однијела.

Приштинско Тужилаштво навело је, како је крајем маја саопштила Божовић, да камере на просторијама ГИ СДП пред којима је убијен Ивановић, нису снимиле ништа, јер су у квару биле 12 дана, а прорадиле су тек 10 минута након убиства.

Предсједник Србије Александрар Вучић најавио је у четвртак да ће наредних дана изнијети неке инфорације о убиству Ивановића.

''Нећу сада да говорим о томе, али наредних дана ћу се обратити народу и рећи и о другим случајевима везаним и за Ивановића и за неке друге ствари. Па ће се можда људи изненадити одређеним информацијама које сазнају'', казао је Вучић.

Божовићева је поводом те изјаве додала да породица и сарадници Ивановића очекују да чују сваку релевантну информацију о убиству.

И предсједник тзв. Косова Хашим Тачи најављивао је да ће се убице брзо открити уз опаску да ће то некога бољети.

Извор: Бета

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Трр

16.06.2018 13:17

Да је србин неког убио вец ми сада издрзаво казну.

ОДГОВОРИТЕ