Бивши играч Лејкерса стигао у Будућност!

Будућност експрес! Стигло треће појачање за Евролигу, бивши НБА играч.  После Котија Кларка и Едвина Џексона, стигао је Ерл Кларк.  Искусни Американац појачао шампиона АБА лиге.  Будућност држи реч – стигао бивши играч Санса, Лејкерса, Никса. . . ! Ерл Кларк, некадашњи НБА играч, потписао је једногодишњи уговор са екипом Будућности, саопштио је клуб из Подгорице.

Кошарка 18.06.2018 | 19:30
Бивши играч Лејкерса стигао у Будућност!
Председник Будућности Драган Бокан рекао је после довођења Едвина Џексона и Котија Кларка да ће екипа ангажовати још неколико појачања за Евролигу, и тим из Подгорице наставио је у том правцу.

Нови играч шампиона АБА лиге је амерички крилни центар Ерл Кларк, искусни кошаркаш који је наступао у неколико екипа у НБА лиги.

Кларк (30 година, 208 центиметара) стигао је у редове Подгоричана из Бешикташа, за који је наступао последње две сезоне, а током каријере играо је и за Финикс, Орландо, Лос Анђелес Лејкерсе, Кливленд, Њујорк, Бруклин, а наступао је и у Кини.

Ерл је на НБА драфту 2009. године изабран као 14. "пик" у првом кругу, а са Подгоричанима је потписао уговор на једну сезону.



Амерички крилни центар Ерл Кларк нови је кошаркаш Будућности из Подгорице!

Плави се спремају за Евролигу, а ово им је чак треће појачање од краја прошле сезоне. Изгледа да су се озбиљно прихватили посла и спремају конкурентан тим за најјаче европско такмичење.

Вест о преласку Кларка у Будућност објавио је његов менаџер Мишко Ражнатовић, тако да ту више нема дилеме.

После Котија Кларка и Едвина Џексона, стигао је Ерл Кларк, бивши НБА кошаркаш. Он је у каријери играо за Финикс, Орландо, Лос Анђелес Лејкерсе, Њујорк Никсе, а од 2014. је променио доста тимова.

Има 30 година и веома је искусан играч. У Будућност је дошао из Бешикташа где је играо од 2016. године.

Будућност се не шали!



Кларк, који је у каријери одиграо 261 меч у НБА, прошле сезоне носио је дрес Бешикташа, међутим није испунио очекивања.

Крилни центар најбоље је играо у Лос Анђелес Лејкерсима (2012/2013) под вођством Мајка Д'Антонија, када је просечно бележио 7,3 поена и 5,5 скокова на 59 одиграних утакмица.

После тога био је у Кливленду, Њујорку и Бруклину, док је каријеру започео у Финикс Сансима, а још је наступао и за Орландо. 

Кларк је прошле године просечно бележио 8,6 поена и 5,1 скокова у турској лиги. 

Ово је до сада најозбиљније појачање Будућности и уколико Кларк пронађе праву форму, могао би да буде незаустављиву АБА лиги, али и Евролиги. 

Подсећамо, Будућност је најавила озбиљна појачања, а то управо и раде, пошто је пре Ерла довела бека Барселоне Едвина Џексона и некадашњег играча Уникса Котија Кларка.

Извор: мондо.рс/моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар