Устукнуо пред Анкетним одбором

Док се прашина око случаја страдања Давида Драгичевића се не смирује већ трећи мјесец, јавност полако губи стрпљење чекајући истину и правду од институција које, чини се, раде све да се оне не испоруче.

Република Српска 14.06.2018 | 22:36
Устукнуо пред Анкетним одбором
Највише контроверзи изазива својим изјавама Милорад Додик, који, обављајући функцију предсједника својим изјавама, манипулацијама и извртањима поларизује јавност, уноси конфузију, покушава да исполитизује цио случај и одговорност за пропусте које су начинили одговорни у институцијама пребаци на управо оне који су спремни да се овај случај доведе до краја.

Управо је последњом изјавом како је „постојала видљива злоупотреба кроз све што су чинили“ покушао да дискретидује Анкетни одбор НСРС који је формиран на сам приједлог СНСД-а (што значи Додика лично), а након што је Бранислав Бореновић, предјседник ПДП-а покренуо иницијативу да се тај случај нађе на Ванредној сједници НСРС.

Послије почетног негодовања, Додик је попустио те је формиран Анкетни одбор са циљем да донесе релевантне закључке НСРС везано за случај, што је и сам Додик на крају  подржао. Чак је и лично предложио Бореновића за предсједавајућег тог тијела, давши могућност да већину чланова чине посланици опозиције.

Анкетни одбор је тражио да се изјасне сви који су релевантни и надлежни за случај. Како је Милорад Додик, на захтјев Давора Драгичевића оца настрадалог Давида, затражио нову обдукцију тијела, Анкетни одбор му је упутио захтјев за достављање свих информација и спознаја у вези са случајем као и сазнањима која су га мотивисала да наложи поновну обдукцију.



У одговору достављеном 16.05.2018. године, на пола странице куцаног текста, Додик се позива на Закон о полицији и унутрашњим пословима као и Закон о кривичном поступкустављајући себе у позицију ненадлежне особе.

„Истовремено вас подсјећам да предсједник Републике дјелује искључиво у оквирима надлежности које су дефинисане Уставом Републике Српске, а које су, поред осталих надлежности, превасходно усмјерене на представљање Републике Српске и узражавање њеног државног јединства“, наводи Додик у свом штуром допису којим не говори ништа бјежећи од одговорности.



Након што је Анкетни одбор доставио извјештај у коме на 323 стране износи ставове о томе како су учињене многе погрешке, прекршене процедуре те осуђује тенденциозно извјештавање јавног сервиса и националне новинске агенције СРНА, Додик поново преузима иницијативу и запаљивим изјавама шокира јавност.

(Наспортал)

Коментари / 41

Оставите коментар
Name

либом етаки

14.06.2018 20:40

Па зашто више то РЕЛЕВАНТНО, зашто не употријебите нашу, српску ријеч ОДГОВОРНО, ЗНАЧАЈНО

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре: либом етаки

14.06.2018 21:38

Веома, веома се слажем са Вама. 'Релевантно' НИЈЕ наша ријеч него изведена од енглеског глагола релате /ри'лејт/ што би значило 'односити се на', 'бити у вези са...'. Српски је данас преплављен туђицама, ваљда да се истакне 'ученост' онога који те туђице користи а врло често не знајући суштину њиховог значења. Имамо данас, перцепцију, перципирати.....јер то звучи 'памећу'.

Name

лwрст

15.06.2018 04:07

Јасно је да је Додик политицки дрипац.. Без Лукаца, закодјер криминалца, остао би без лицне застите и зато је сада у пат позицији.

Name

морална наказа

15.06.2018 04:31

Предсједнице, тузите самог себе да видимо јел тузиластво прорадило!?

Name

За либом етаки

15.06.2018 05:29

Тако је, потпуно се слажем! Подршка Српском језику, стоп тудјицама!

Name

Ре

15.06.2018 05:34

Апсолутно се слазем с вама.Па није нам доста сто нам дјеца прицају полусрпским језиком,убацујуци прегрст енглеских фраза и ријеци,тако да их једва мозес разумјети,него и ви новинари покусавате се уклопити у те "уцене" људе...

Name

Дарио

14.06.2018 20:43

ЈОС ЈЕДАН ДОКАЗ ДА ЗИВИМО МАФИЈАСКОЈ БАНАНА КОЛОНИЈИ,ГЛАВНИ БАЈА КАО СЕФ КЛАНА ПОТВРДЈУЈЕ ДА ВЛАСТ КРИЈЕ КО ЈЕ УБИО ДАВИДА ДРАГИЦЕВИЦА НЕ ПРИЗНАВАЊЕМ ЗАКЉУЦКУ АНКЕТНОГ ОДБОРА О СТРАДАЛОМ МЛАДИЦУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неписмена Славица Матијаш

14.06.2018 20:44

Неписмена тужитељица Славица Матијаш је члан правосуднополициске злочиначке организације и Додиков је приватни тужилац,а најслабија је карика међу сауцесницима Давидовог убиства и треба је испитати. Брзо би пристала на сарадњу и открила би истну о разлозима за брутално убиство студената ДАВИДА ДРАГИЧЕВИЋА! ПРАВДА ЗА ДАВИДА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поента

14.06.2018 20:48

Они на власти контролишу буџет и ресурсе...све остало је друго, секундарно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СПАС

14.06.2018 20:58

Имамо двије потпуно реалне и различите опције. Прва, да је Додик власт у РС и да диктира свима, од својих кадрова, коалиционих партнера па до јавних медија, шта ће ко радити и говорити. Или друга опција, да Додик није власт већ мафија на челу са Лукачом и да они њему али поменутим кадровима и медијима говоре шта ће рећи и урадити. Додик зна шта се догодило са Зораном Ђинђићем који се успротивио мафији...Боји се. Од када је избила ова афера у вези убиства Давида Драгичевића Додик мени изгледа УПЛАШЕНО И ИЗГУБЉЕНО , а такав је изгледао када је Давору ишао кући, када је био на Давидовој сахрани али и на протестима прецд судом у Бања Луци. Његова процјена је наравно, да не прође као Ђинђић. Али тешко ће сачувати своју кожу читаву сву. Дошао је ђаво по своје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лутка

15.06.2018 04:45

Од Баје постао баја на концу

Name

ОДГОВОР

14.06.2018 21:12

Хахаха. Баш сте смешни. Направите паузу бар 3 дана те смислите нешто коћимало паметно да просипате народу о Додику. У ове оволике глупости више ни ви сами не вјерујете, али џаба млатите ли млатите из дана у дан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА ОДГОВОР

15.06.2018 01:14

СВАКА ДИКТАТУРА ЈЕ ПАЛА ПА И ВАША КРИМОГЕНА СЕКТО

Name

Борислав

15.06.2018 01:30

Ко је предложио анкетни одбор и ко га је изгласао у скупштини? Није Бореновић сам себе предложио. Скупштина је дала мандат одбору да утврди чињенице о Давиду. То што је одбор предложио мора и НРС прихватити.

Name

Предсједник

15.06.2018 07:14

Када би предсједник обављао само Уставом прописане послове, када би све друге институције обављале послове из своје надлежности, онда не би требали писати коментаре на овакаво малоумнно мисљење!

Name

Ре

15.06.2018 14:18

Зна се шта је била улога и задатак Анкетног одбора, па Вас све питам откуд у извјештају тог одбора РТРС и СРНА? Мени не треба цртати ко је и шта је увијек био,а и биће РТРС, јер њега увијек користи власт па ма ко ју чинио, али Анкетни одбор да у свом извјештају пише о томе је глупост и ван његовог задатка.

Name

Није ми јасно.

14.06.2018 21:31

У овом документу писе: "Анкетни одбор с циљем сагледавања свих релевантних цињеница везаних за слуцај страдања Давида Драгицевица." Данас је изјавио: "Анкетни одбор изабран је са намјером да покаже колико су они /опозиција/ недостојни било код државног задатка." Сад мени није јасно за ста је уствари Миле тј. његови успоставили и изгласали овај одбор. Јесу они оно неког оптузивали за политизацију овог слуцаја??? Дакле неко стварно мисли да је овај народ безоцно глуп.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАЛО ИХ ЈЕ

14.06.2018 21:49

јЕСТЕ ГЛУП НАРОД . И ТО ВЕОМА. КАД ЦЕТЕ СХВАТИТИ ДА ПАРЕ ЛЕЗЕ У РУКАМА СЕЉАКА(не постених земљорадника) И НЕПИСМЕЊАКА КОЈИ КУПУЈУ И ДОКТОРЕ И СУДИЈЕ И ПОЛИЦИЈУ И ИНСПЕКЦИЈЕ И СВЕ НАЗОВИ СКОЛОВАНЕ ЉУДЕ, ДО ПАРА СУ НАРАВНО ДОСЛИ ВАРАЈУЦИ И КРАДУЦИ ДРЗАВУ И ПОСТЕНЕ ГРАДЈАНЕ. АЛИ ПРЕД ИЗБОРЕ ОНИ ФИНО ДИО ОПЉАЦКАНОГ НОВЦА ДАЈУ БАЈИ И БАЈА ИХ ОСТАВИ ДА НА МИРУ КРАДУ ЈОС ДВЕ ГОДИНЕ И ТАКО У КРУГ ДОК ИМА СТА ДА СЕ УКРАДЕ.ТО ЈЕ ВЕЦ ТОЛИКО УВЕЗАНО ДА ТИ НЕЉУДИ НЕЗНАЈУ ВИСЕ ИН ДА ЗИВЕ ДРУГАЦИЈЕ ПА КАКО ДА ГЛАСАЈУ ЗА ДРУГОГ.

Name

Јој-НИЈЕ МИ ЈАСНО

15.06.2018 06:06

Управо тако како сте закљуцили али овај пут су се прерацунали.Овим су хтјели да излозе опозицију и да њу оптузују али народ је био колико толико упуцен у рад анкетног одбора па це сам одлуцити ко је радио праву ствар.

Name

дервента

14.06.2018 21:41

Колико лица имас мој милокраде,колико? Идемо редом,када је поцела фрка око убиства Давида Драгицевица 1.прво си псовао Бога у басти кафица сав у бијесу и пун мрзње питајуци се ста хоце родитељи настрадалог младица. 2.онда си исао куци код Давора да му изјавис сауцесце. 3. протестовао си са цлановима групе Правда за Давида испред тузиластва у Бања Луци 4.изјавио си да вјерујес институцијама и ако сви докази иду у правцу да спрега полиције и тузиластва активно затаскава овај слуцај 5.увалио си опозицији анкетни одбор и рекао нека сада они ријесе слуцај 6. сада казес да не зелис да прихватис извјестај анкетног одбора који је формирала твоја вецина. Само драги Бог зна ста цес сутра мислити,колико лица имас мој милокраде???????

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТОРРО

15.06.2018 00:52

КАКО НЕ РАЗУМИЈЕТЕ ПОЕНТУ - ЦИЉ ОПРАВДАВА СРЕДСТВО.... ДОБИО ЈЕ У ВРЕМЕНУ СКОРО ДВА МЈЕСЕЦА И ОЧЕКУЈЕ ДА " ВРИЈЕМЕ ПОЈЕДЕ ОВАЈ СЛУЧАЈ"... МОЖДА СУ УПРАВО ПРОТЕСТИ ЗБОГ ЦИЈЕНЕ ГОРИВА СТРАМПУТИЦА КОЈА ТРЕБА ДА СКРЕНЕ ПАЖЊУ ЈАВНОСТИ СА ОВОГ СЛУЧАЈА

Name

Петар

15.06.2018 03:26

Да анкетни одбор није формиран неби знали колико су неспособни.

Name

Ре

15.06.2018 04:08

Све си побројао на народу је да процита и у ОКТОБРУ заувијдк заврси прицу са тим ликом

Name

РАЈНА

15.06.2018 07:07

Одлично што неће и боље за народ да неће. Том изјавом предсједник РС се одрекао Устава РС , закона и поништио све одлуке НС . Ова изјава предсједника РС да не прихвати изјештај анкетног одбора којег је формирала НС је доказ да предсједник не поштује Устав РС , да не поштује нити одлучује по закону, да не поштује одлуке највишег законодавног органа у РС, НС , чиме показује да у РС на велика врата улази безакоње и сила , те да све друге институције требају да поступе на исти начин, јер неће бити санкционисане нити од судова , нити од тужилаштва. Вријеме је судије из Уставног суда РС да се огласите о поступцима предсједника РС , јер ово води директно у анархију и анулирање цијелокупног законодавсва у РС.Предсједник ентитета Република Српска исти води као партиски састанак СНСД-еа, на којем он предлаже и одлучује, ал Милорааааааааааааааааде , неће моћи тако, јер сви грађани РС немају твоју црвену књижицу па да им ти наређујеш.

Name

Ружа

14.06.2018 21:44

Миле изгубио компас, а човјек који не зна куд иде, не може ни народ за собом водити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јока

14.06.2018 21:46

Ал' ће бити благо нама ако нам он у предсједништву заврши. Када мислим да нема више никакву небулозу да изјави, успије да надмаши самог себе. Уразумите се, овакви нас воде у пропаст!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дусанцули

14.06.2018 21:59

Како се ова индивидуа увукла у наше животе? Ни у једној цивилизованој држави не би одрадио више од једног мандата ако ништа друго онда због примитивизма. Стално си постављам питање, како је то могуће и јесмо ли ми уопште нормални?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА ДУСАНЦУЛИ

15.06.2018 01:25

НИСМО НОРМАЛНИ. ИЗАЗВАО ЈЕ КРИЗУ, СА ЊОМ УПРАВЉА ПРЕКО КРИМИНАЛАЦА И САДА СА ИСТИМ МАНИПУЛИШЕ НАРОДОМ.ДА БИ ОВА ТРИ ЦИЉА ОСТВАРИО МОРАО ЈЕ РАСТЈЕРАТИ ИНТЕЛИГЕНЦИЈУ, ДЕВАЛВИРАТИ СТРУЧНЕ И ОБРАЗОВАНЕ КАДРОВЕ И ЗАДРЖАТИ ОНЕ ШТО ГОВЕРЕ ТАКО ЈЕ А ЗНАЈУ ДА НИЈЕ ТАКО. ПОСЛЕДИЦА ОВАКВЕ МЕТОДЕ РАДА У ПОЛИТИЦИ ЈЕ ЦЈЕПАЊЕ СТРАНАКА, ИЗНОШЕЊЕ ПРЉАВОГ ВЕША И МЕЂУСОБНИ СУКОБИ. СВЕ ОВО ЈЕ ТУ САМО МЕДИЈСКИ РЕЖИМ ТО ЈОШ АМОРТИЗУЈЕ.

Name

Бака

15.06.2018 03:29

Слусам јуце изјаву насег предсједника па се цудом немогу нацудити откуд њему у напријед сазнања да вецина у народној скупстини неце подрзати анкетни одбор или је видовит или дрзи диригентну палицу

Name

Нађа

14.06.2018 22:27

Уплео се " предсједник" к'о пиле у кучине. И у страху од изборног резултата, не преостаје му ништа друго него да се копрца у својим лажима. Али кад падне он, падају сви саучесници и егзекутори бруталног убиства. Пометимо шљам у октобру!

ОДГОВОРИТЕ
Name

правда

15.06.2018 00:04

Ма би он ал се пласи Лукаца ,ако би њега смјенио овај би му тек тада дохако јер све зна о његовим пљацкама и аферама и ко зна ста јос све ,многе ствари би министар тад изнио у јавност тако да насем ким-уму из Лактаса не одговара смјена Министра и откривање поциниоца . А ти Народе сути и трпи и ако зелите бољи зивот онда поднесите захтјев (Влади).....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

15.06.2018 02:53

Овај је стварно пролупао,те подрзава анкетни одбор у формирању,те му сад иду ја зивце,извиди полицију на људе сто мирно протестују због горива, а овамо се куне у демократију.Ал цини ми се да се препао мало овог пута,јер је свјестан да је сад "велика звјерка " на овим просторима који се замјерио многима и да послије избора ако изгуби мозе са цијелом фамилијом,кумовима,земљацима и осталим бити преднет тузиластва ако се ови неби солидарисали као и ранијих година,ако би досли на власт!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е тако

15.06.2018 02:56

ЗАТО И ЈЕСТЕ ТАКО КАКО ЈЕ ДОК СИ ТИ ПРЕДСЈЕДНИК НЕЦЕС ЈОС ДУГО НАДАМ СЕ ДА СЕ НАРОД ОПАМЕТИО И ТРЕБА СВЕ КОМПЛЕТНО МЈЕЊАТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

15.06.2018 04:06

СЗП продали сте државу па вам Миле крив,

ОДГОВОРИТЕ
Name

лела

15.06.2018 04:32

Ста ли га спрјечава да се изјасни, да народ оптузи страним плаценицима, хулиганима и слично?!?!?!?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аутогол

15.06.2018 05:18

Ха ха кад окрене ситуација како Баја није планирао... Добице нервни слом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

јелена николиц

15.06.2018 05:53

Мафија на целу дрзаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зуx

15.06.2018 07:14

Лако се спрдати са неписменим народом којем је и лифт нерјесива енигма...силују нас деценијама ради неписмених и сенилних стараца који гласају онако како јавни сервис казе...овако уцмало стање је било и за вријеме Радована, надам се да је досло вријеме промјене...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.06.2018 09:57

Е та ријец је права.”Овако уцмало стање” То је стање у РС,то је нас менталитет,то је наша судбина.Један сељак држи милион људи за нос.Један и само један ради шта хоће,одлучује,пресудјује,пријети,проглашава издајнике,унапредјује полтроне и тајкуне.Један цовјек само један једини.Стидите се Срби пред својом дјецом унуцадима,ударите сами себи самар.

Name

неко

15.06.2018 09:23

Има нас много више који мислимо и знамо, да је предсједник и те како у праву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дервента

15.06.2018 09:41

Милокрад Додик организује преко представниства Републике Српске у Стутгарту ЗАВИЦАЈНО ВЕЦЕ у граду Еслинген! Дакле новцем насих пореских обвезника ОН организује свој предизборни скуп у Еслингену! Ста је посебно занимљиво у цијелој прици,наступа Митар Мириц а УЛАЗ ЈЕ БЕСПЛАТАН! Дакле Тарми Рицми неце зарадити од улазница вец му је наступ омогуцио онај ко га је довео (представниство Републике Српске у Стутгату) Дакле насе представниство које ми порески обвезници плацамо рудоња користи као логистику за своје странацке промоције и сенлуцење! Сигурно це и овај пут сав мастан од свињетине и Он лицно арлаукати! Бице занимљиво како це реаговати Њемацка полиција будуци да је новим законом најстрозе забрањени предизборни скупови и странацка друзења страних политицара на територији Њемацке,то су свабе урадиле због Ердогана! Дакле НАСИМ парама Милокрад и Зељка сенлуце по свијету и лобирају да дијаспора гласа за црвену секту (СНСД)

ОДГОВОРИТЕ