Уз губитке расте и број запослених

У већини јавних предузећа у БиХ евидентан је константно низак степен ликвидности, показује базу података Транспаренси интернешнела, која је данас представљена у Бањалуци. Подаци показују да јавна предузећа и даље повећавају број запослених и издатке за плате.

Република Српска 14.06.2018 | 18:41
Уз губитке расте и број запослених
Негативни трендови прате пословање јавних предузећа у БиХ. Жељезнице Федерације и Републике Српске највећи су губиташи. Тешко је добити податке од свих јавних предузећа, кажу у Транспаренси интернешнелу.

Просјечне плате запослених у јавним предузећима значајно су веће од плата у привреди.

У Републици Српској примања директора су ограничена на три хиљаде марака, а тај износ имају директори Шума Републике Српске, Пошта, Аутопутева Српске и других јавних предузећа, без обзира на финансијско стање у ком се она налазе. Подаци показују и да константно расте број запослених.

У бази података о пословању 230 јавних предузећа анализирани су и трошкови репрезентације јавних предузећа, а највеће износе у ту сврху потрошиле су Шуме Српске и Хидроелектране на Требишњици, који су само за годину дана утрошили по више од 400 хиљада марака.



БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Директ

14.06.2018 16:56

Предизборно униставање РС.

ОДГОВОРИТЕ