Швед поново не игра за Русију!

Најбољи играч Химкија није спреман да се посвети репрезентативним обавезама.

Кошарка 19.06.2018 | 08:30
Швед поново не игра за Русију!
Кошаркашка репрезентација Русије неће моћи да рачуна на Алексеја Шведа ни у две најважније утакмице првог круга квалификација за Мундобаскет наредне године!

Како је потврдио Кошаркашки савез Русије, најбољи играч Баћушки не осећа се физички и ментално спремним за репрезентативне изазове после исцрпљујуће сезоне која му је трајала практично до краја прошле седмице, када је Химки поражен у финалу ВТБ лиге од московског ЦСКА.

„Нимало пријатна вест за нас. Алексеј је наш најбољи играч, а и вероватно најбољи играч Европе“, каже селектор Сергеј Базаревич и додаје:

„Причали смо с њим и у одређеној мери га разумем. Али од тренутка када је Андреј Кириленко постао председник КСР договор је да никога не молимо да игра“.

Базаревич је признао да је послао Шведу позив да се прикључи екипи, али да је најбољи стрелац Евролиге решио да исти одмах одбије.

„Ако неко није спреман да игра или да репрезентује своју земљу на прави начин, нећемо никога да кажњавамо. Свако мора да зна колико је спреман да помогне репрезентацији. Швед је иза себе оставио сјајну сезону. Али околности су такве да не зависи ништа од нас. Свакако имамо довољан број играча на које можемо да рачунамо“.

Русију до краја прве фазе квалификација чекају гостовање Белгији 29. јуна и утакмица с Француском 2. јула код куће. Баћушке тренутно имају скор 2-2 и још се званично нису квалификовале за други круг.

Швед је због обавеза са Химкијем пропустио и све досадашње утакмице Русије у квалификацијама. 

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар