Прича: "Ја сам Златан Шеховић, дијете Партизана!"

На припремама првог тима Партизана је и 18-годишњи леви бек Златан Шеховић. Ево шта каже о себи. . .

Фудбал 16.06.2018 | 21:00
Прича: "Ја сам Златан Шеховић, дијете Партизана!"
Група младих и перспективних играча добила је шансу да тренира, ради, "упија" са првим тимом Партизана на летњим припремама.

Међу њима су крилни нападач Јован Кокир, штопер Страхиња Бошњак, десни бек Јован Влалукин, већ етаблирани првотимци - штопер Светозар Марковић, леви бек Лука Цуцин, па и Страхиња Јовановић, који је добио прилику да дебитује за први тим.

Уз њих ту је и леви бек Златан Шеховић, рођен 8. августа 2000. године.

"Почео сам да тренирам фудбал са непуних 5 година, да бих у Партизан дошао са 9, где сам и дан данас. Ја сам дете Партизана. За фудбал сам почео да се интересујем гледајући највеће фудбалере тадашњице на телевизији, када сам и одлучио да направим своје прве фудбалске кораке са другарима испред зграде на малом фудбалском терену. Од када сам почео да тренирам фудбал играм на истој позицији као и данас", каже Шеховић у првом интервјуу за клупски сајт.

Амбиције су му...

"Пре свега би желео да останем у Партизану што дуже и оставим неки траг, да освојим дуплу круну са овим клубом и да уђемо у Лигу шампиона, јер овај клуб то заслужује и сигурно да су му такве амбиције сваке године". 

Каже да је фудбал одувек био његова прва и једина љубав.

"Други спортови ме никада нису посебно занимали, јер мислим да се бавим најбољим спортом на свету. Своје прве фудбалске кораке сам почео у школи фудбала Алијанса Лима. Сјајна школа фудбала за развој младих фудбалера, где сам много научио од тренера Реље Рељића и Марка Рељића, који су ми први тренери и којима сам пуно захвалан на свему што су учинили за мене", рекао је Шеховић.

У Партизан је дошао са 9 година код тренера Милана Ристића са којим је сарађивао и у првом тиму Телеоптика. У Партизану је прошао све млађе категорије, до омладинаца. Освојио је три титуле са петлићима, пионирима и кадетима. 

"Сањам титулу и у првом тиму", каже овај момак.

Био је ван себе када је чуо да иде на припреме са првим тимом.

"Да идем на припреме први ми је јавио тренер омладинаца, а сада помоћник у првом тиму тренер Жарко Лазетић са којим сам сарађивао у омладинцима. Прво сам јавио својој породици. Осећали смо се сви невероватно, јер се за тај позив тренира и ради све ове године, тако да сам једва чекао да дођем на прозивку и да почнем да тренирам. Први дани у првом тиму протекао је заиста феноменално. Старији саиграчи су нас прихватили као да смо ту већ неколико година, а не 3 дана. Много сам научио и у ова 3 дана, а посебно ми је задовољство што могу да тренирам са играчима као што су Саша Илић, Зоран Тошић, Вулићевић, да не набрајам сада, сви су феноменални и као играчи и као људи".

На прозуивци пред почетак нове сезоне, председник Партизана Милиорад Вучелић је у говору рекао и да играч Партизана, пре свега, треба да воли Партизан.

Шеховић испуњава тај "критеријум".

"Пратим игре Партизана у свим спортовима, јер волим овај клуб. Сваку утакмицу ове сезоне сам гледао када се играла на нашем стадиону, јер је то једноставно ствар неког васпитања и љубави према клубу", каже овај младић.

Наравно, неизбежна тема је и "вечити дерби".

"За мене је дерби највећа и најлепша утакмица која може да се игра. Играо сам много дербија у млађим категоријама, а највише ћу памтити онај када смо победили 4:0, као и дерби у кадетима када смо за титулу победили 2:1. Сањам да играм дерби у првом тиму пред пуним стадионом и да наравно победимо", рекао је Шеховић.

Омиљени играч му је Бразилац Марсело из Реал Мадрида.

"Играмо на истој позицији у тиму тако да покушавам што више да га гледам и научим неке ствари од њега. Омиљен ми је зато што на позицији као што је леви бек обавља и дефанзивне и офанзивне задатке, има сјајан центаршут и читање игре, а знамо да све то заједно је јако тешко на овој позицији, тако да ми је он највећи идол".

Осим што тренира фудбал, Шеховић се и школује. Ученик је трећег разреда Угоститељско-туристичке школе у Београду. 

"Прве две године сам ишао редовно, али због све више обавеза у клубу сам морао да се пребацим на ванредно школовање . Захвалан сам професорима и директору школу, јер су ми много помогли око изостанака и имали су разумевања за мене", додаје.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар