Бараж: Да изборимо пласман на Свјетско првенство!

Рукометна репрезентација Србије вечерас у Португалу игра реванш меч баража за одлазак на Светски шампионат.

Остали спортови 14.06.2018 | 14:30
Бараж: Да изборимо пласман на Свјетско првенство!
Рукометна репрезентација Србије допутовала је Повоа де Варзим на реванш утакмицу баража за Светско првенство.

Прошле недеље Србија је у првом мечу славила резултатом 28:21 у Нишу.

Голман рукометне репрезентације Србије Владимир Цупара рекао је да екипа реванш утакмицу баража за Светско првенство против Португала дочекује пуна самопоуздања и додао да је атмосфера у тиму све боља и боља.

"Сви заједно смо направили предност од седам голова. Драго ми је да смо сачували мрежу, да смо примили само 21 гол. Било је пар грешака, неколико контри, као и ситуација у којима сам могао боље да реагујем. Презадовољан сам сарадњом са играчима. Све у свему, важно је да смо уписали убедљиву победу и да пуни самопоуздања чекамо други меч. Желимо нову победу", рекао је Цупара.

Голман Србије каже да их очекује тежак задатак.

"Они иду на све или ништа, а наше је да одиграмо паметно. Дођу и до мене коментари да је лако победити Португал. То није истина, јер је реч о озбиљној репрезентацији. Да смо добили са голом разлике, причали би се како је Португал озбиљан тим. Тешко је угодити свима, зато се и не обазиремо. Најбитније је да се пласирамо на Светско првенство. Није битно шта ће они одиграти, већ оно како се будемо поставили на терену".

Цупара је похвалио борбену игру саиграча у Нишу и напоменуо да је то рецепт по коме треба да играју и у реваншу.

"Разлог што смо славили у првом мечу је добра тактика, а затим и борбеност играча. Сви су одиграли на 100 одсто, то се осетило при сваком шуту, при свакој акцији. Некако је и нормално да примимо тако мали број голова, када сам испред себе имао буквално пит-булове, своје саиграче, који су падали на главу у сваком моменту, не би ли отежали Португалцима позицију за реализацију", рекао је Цупара.

Он се осврнуо и на атмосферу у репрезентацији, у којој је после претходног Европског првенства било доста турбуленција.

"Имали смо фантастичну припрему утакмице од стране стручног штаба и тренирали као један. Одрадили смо 10 тренинга за шест дана, мушки и више него професионално. Нема опуштања, тако ће бити све до краја другог меча. Најјачи смо када смо у подређеном положају. Веома ми прија репрезентативно окружење и атмосфера у тиму. Ова постава је кратко заједно, ако се узме и ЕХФ недеља у априлу, али хемија се брзо створила, нема издвајања, сви смо једнаки и сви смо ту због резултата", рекао је српски голман.

Утакмица између Португала и Србије игра се вечерас од 22 часа.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар