Обрадовић: Србију свако треба да поштује!

В. д. рукометаша Србије Љубомир Обрадовић рекао је да би његову екипу требало поштовати, као и да верује да ће успети да изборе пласман на Светско првенство.

Остали спортови 12.06.2018 | 21:30
Обрадовић: Србију свако треба да поштује!
"Драго ми је да су играчи нашли заједнички језик са мном. Другачија је хемија, имамо поверење једни у друге, што се тиче тактике с моје стране, односно, одговорности и спровођења задатака са њихове. Не размишљамо о плусу. Ако желимо да напредујемо индивидуално и колективно, морамо да победимо Португал у гостима. Момци су концентрисани, остаје нам да додајемо мало у нападу, одбрани, контранападу. Утакмица је била напорна, морамо да имамо ротацију", рекао је Обрадовић, а пренео је Рукометни савез Србије.

Србија је првом мечу баража за СП победила Португал са 28:21, а у четвртак од 22.00 је очекује реванш у Повао де Варзиму.

"Не знам шта је очекивао, али њихов тренер је рекао да жели Србију. Када је добио Србију на жребу, рекао је да сигурно пролазе. Били су велики оптимисти. Вероватно су и даље. На нама је да им тај оптимизам ускратимо. После утакмице смо чули са њихове стране да Србија може сваког да победи код куће и да то није изненађење. Нашу репрезентацију морају сви да респектују. Тако би требало да се постављамо ако желимо да вратимо рукомет тамо где му је и место. Не прецењујемо, ни потцењујемо противнике. Прихватио сам ову одговорну улогу да се наш рукомет не надје у Групи Ц и претквалификацијама за велика такмичења", рекао је Обрадовић.

Он је оценио да ће Португал у реваншу ићи на "све или ништа".

"Они немају шта да изгубе после овог пораза. Покушаће да надокнаде минус. Видећемо да ли за ова три тренинга могу да припреме изненадјење, то јест, да одбранама 6-0 и 3-2-1 додају још неке, можда 5+1 или 4-2. Обрадићемо и тај део тактике. Имамо још нека изненадјења за њих. Идемо храбро, одговорно и жестоко. Нема узмицања и надамо се најбољем", рекао је он.

Уочи баража нису се давале велике шансе српском саставу после турбуленција у екипи након ЕП у Хрватској.

"То су само слободне процене. Не бих то гледао на такав начин. Можда су неки момци били и запостављени у прошлости. Свако добија шансу и за сада све добро изгледа. Штета што нисмо имали неку пријатељску утакмицу, јер би то изгледало још боље. Имам пуно поверење у овај састав. Влада дивна атмосфера измедју играча. Желе успех, а то је најбитније".

Десни бек националног тима, Никола Потић, доживео је повреду Ахилове тетиве. Њега је у саставу заменио Никола Црноглавац, који ће конкурисати за дуел у Португалу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар