Оштро по Јеленићу: Презиреш Партизан, ниси наш предсједник!

“Јер да јесте, не бисте радили на уништавању Партизана”, истиче се у оштром саопштењу црно-белих.

Остали спортови 13.06.2018 | 14:30
Оштро по Јеленићу: Презиреш Партизан, ниси наш предсједник!
Наизглед безазлено саопштење је на адресе спортских редакција стигло у понедељак. Општина Водовац је Ватерполо савезу Србије доделила бесплатне термине на базенима Спортског центра Вождовац. Договорено са председником Савеза Виктором Јеленићем. Дан касније оштра реакција са Бањице. Ватерполо клуб Партизан осуо је баражну паљбу по Јеленићу, јер како тврде: ради на уништавању црно-белих.

Саопштење ВК Партизан преносимо у целости.

“ВК Партизан је јуче у поподневним часовима, телефонским путем од стране председника ВСС господина Виктора Јеленића обавештен да ће се у наредним данима на базену Бањица, шест сати дневно припремати наша женска сениорска ватерполо селекција. ВК Партизан је као и до сада са задовољством прихватио да се обезбеде термини за нашу селекцију, иако је то изискивало померање турнира за 2005. годиште првенства Србије као и тренинге свих селекција ВК Партизан које се спремају за национална првенства. На упит од стране председника ВК Партизан Александра Шоштара зашто нам то није раније јављено, председник ВСС Виктор Јеленић је одговорио да је ‘јавност већ обавештена’ на прес конференцији коју је он одржао са председником општине Вождовац, да је све договорено и да је његова добра воља што нам је уопште рекао. Затим је искључио телефон!?

Сматрамо да нам је дужност да обавестимо јавност, да је овакво понашање Председника савеза недопустиво. Уместо да штити свој најтрофејнији клуб који води легалну борбу пред судом са општином Вождовац, која се представља као титулар управљања СЦ Бањица, председник Јеленић не кријући мржњу према ВК Партизан, са којом је цела ватерполо јавност упозната, отворено стаје на страну против ВК Партизан и на најприземнији клубашки начин се меша у послове једног клуба и без договора намеће вољу једне стране у спору.

Није нам јасан овакав наступ председника Јеленића јер на Бањици су се деценијама спремале све наше селекције тако да би и сада врата нашим девојкама била отворена. Зашто је председник Јеленић решио да се меша у судски спор и директно учествује у процесу обмањивања јавности када је у питању титулар управљања над СЦ Бањица? Зар му као бившем ватерполисти није циљ напредак и оздрављење спорта у целини? Па колико му је само пута тај исти Партизан дао играче да се такмичи? Да ли је поднео оставку на функцију председника БВК Црвена звезда како налаже закон о спорту? Где се и општини Вождовац и председнику Јеленићу жури па не могу да сачекају исход судског спора, у правној држави где се морају поштовати институције суда и сам судски процес. Зашто се боје судске одлуке? Ко их притиска? Да ли су у питању лични интерси и жеђ за влашћу или страначки активизам? Ово друго не верујемо, јер верујемо да је и новом градоначелнику, и председници Владе и председнику Србије циљ да се овај спор реши на суду, а не силом на улици, да се не убија спортско благо Србије. Зато апелујемо на све горе наведене чиниоце власти и на грађане да се не дозволи да се систематски угуши и на овако бестидан начин уништи један велики клуб! Ватерполо је спорт коме треба базен, а Бањица је већ 44 године дом олимпијских, светских и европских шампиона!

И за крај господине Јеленићу Ви од данас за ВК Партизан нисте наш председник, јер да јесте не би сте радили на уништавању ВК Партизана, чиме се и јавно хвалите. Зато јер сте донели одлуке да се из спонзорства савеза може финансирати само један клуб, Ваш клуб! Зато јер нема тренера ВК Партизан у младјим селекцијама. Зато јер нема представника ВК Партизана у стручном савету. Зато јер нема представника Партизана у Управном одбору! Господине Јеленићу тек Вам је почео мандат и немојте мислити да ће Вам у тако организованом савезу медаље доносити играчи Партизана, клуба који толико презирете”.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар