Вања остаје? Загорац се опет спомиње...

Радно у Хумској 1: Вања близу договора, Загорац поново актуелан! Партизан има визију за прелазни рок. . .

Фудбал 13.06.2018 | 19:30
Вања остаје? Загорац се опет спомиње...
Опроштајна порука Најџела Вилијамс Госа отворила је тему летњег прелазног рока у Партизану. Најбољи играч црно-белих у сезони на измаку поручио је да још није донео коначну одлуку о даљим потезима у каријери, али из ове перспективе изгледније је да ће Вилијамс Гос напустити Хумску 1.

Док ће некадашњи студент универзитета Гонзага имати довољно времена за размишљање у домовини, Партизанова управа по убрзаном поступку ради на томе да задржи најперспективније име у саставу -Вању Маринковића. Мада још ништа није званично, дете Партизана на прагу је договора о продужетка сарадње с Партизаном, а нови уговор требало би да буде важећи на још две године. 

Упркос томе што има тек 21 годину Вања Маринковић иза себе има већ петогодишње искуство у првом тиму Парног ваљка и он би требало да буде један од носилаца игре црно-белих у будућности. Он се и даље опоравља од повреде скочног зглоба коју је зарадио у уводним минутима прве полуфиналне утакмице Суперлиге Србије против Црвене звезде, а његов агент Мишко Ражнатовић потврдио је да је Маринковићповукао пријаву за овогодишњи НБА драфт. 

Док се ради на продужетку сарадње с Маринковићем, у Хумској 1 поново је актуелно име Радета Загорца. Момак чији су потпис у круговима Партизана чекали током новембра, поново се нашао на листи жеља актуелне управе. Подсетимо, много је мистерије било око потписа некадашњег капитена Мега Бемакса крајем прошле године. Трансфер је у једном тренутку практично био договорен, да би потом ипак дошло до прекида разговора и Радетове селидбе у Севиљу, где је постао играч Бетиса. Загорац је иза себе имао шест месеци за заборав, пошто је у четрнаест одиграних утакмица само два пута на терену провео више од петнаест минута. Бетис је у међувремену испао из АЦБ лиге, а Загорац добио могућност да потражи нову средину. 

Није тајна да је Загорац велика жеља првог човека клуба Остоје Мијаиловића, али је цела прича тек у повојима. Нешто конкретније црно-бели би могли да направе у наредним данима. Партизан ће у међувремену морати да реши и питање осталих играча у тиму, пошто су засад једино сигурно Бонџа Си, Ђорђе Гагић, Александар Аранитовић и Марко Пецарски. Амиди Брајми је уговор истекао, као и Михајлу Андрићу, капитен Новица Величковић провешће лето са породицом, после чега ће обелоданити да ли остаје у Партизану (изразио жељу да игра). Са осталима ће тек бити обављени разговори. 

Подсетимо, претходних дана је у везу са Партизаном довођен и млади плејмејкер Мега Бемакса Огњен Јарамаз, који наводно има и понуду из Шпаније. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар