За анале: Федерер у 37. години мијења спонзора!

И добија 300. 000. 000! Уговор на 10 година. . . !!!

Тенис 11.06.2018 | 15:30
За анале: Федерер у 37. години мијења спонзора!
Па после кажите да није највећи...

Швајцарац Роџер Федерер, по многима најбољи тенисер свих времена, добио је понуду тешку 300.000.000 долара да после десет година напусти Најки и пређе у Уникло. Заправо, јапанска компанија само је искористила чињеницу да је Федексу истекао уговор са Американцима и понудила услове који се не одбијају. Велики ас коме је већ 37 година био је заштитно лице Најкија од 2008. и на конто тог уговора годишње инкасирао 12.000.000 долара. Лако је израчунати да ће носећи опрему компаније Уникло и рекламирајући њене производе зарађивати више него дупло. 

Овој вести на максималној озбиљности даје чињеница да ју је објавио један од најпозтанијих тениских новинара на свету - Винченцо Мартучи, који још тврди да ћемо Швајцарца у новој опреми (коју је носио и наш Новак Ђоковић) видети већ на овогодишњем Вилмблдону. 

За крај, остаје само мала недоумица: докле, забога, Федерер планира да игра?! Надамо се да ћемо ускоро добити одговор на то питање, али у јапанског фирми сасвим сигурно знају шта раде. Чак и када би кроз неку годину одлучио да заврши с професионалним играњем, Федекс би још дуго остао тениски бренд број један, с обзиром да млађих снага тог калибра нема ни на видику...

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар