Олимпијакос преко Про Река до титуле првака Европе!

Ватерполисти Олимпијакоса освојили су титулу у Лиги шампиона, пошто су у финалу завршног турнира у Ђенови победили Про Реко са 9:7 (2:1, 2:3, 3:2, 2:1).  Ђенова је била спремна за шампионску журку, али трофеј иде у Атину.

Остали спортови 10.06.2018 | 10:15
Олимпијакос преко Про Река до титуле првака Европе!
Олимпијакос је до друге титуле првака Европе водио Јанис Фунтулис са четири гола, а истакао се и голман Јосип Павић са 15 одбрана.

У екипи Владимира Вујасиновића најбољи је био Франческо ди Фулвио са два поготка. Српски ватерполиста Душан Мандић једном се уписао у стрелце, док се Филип Филиповић није уписао у стрелце.

Треће место на завршном турниру освојила је Барселонета, која је победила дубровачки Југ са 14:8.

Другу континенталну титулу у клупској историји (прву од 2002.) Пирејци су освојили у узбудљивом финалу против фаворита и домаћина завршног турнира - Про Река.

На челу са хрватским голманом Јосипом Павићем (15 одбрана), тим који чини "кичму" грчке репрезентације однео је титулу из Ђенове и оставио без трофеја екипу српског стручњака Владимира Вујасиновића и наших репрезентативаца Душана Мандића (један гол) и Филипа Филиповића.

Олимпијакос - Про Реко 9:7 (2:1, 2:3, 3:2, 2:1)

Јанис Фонтулис био је најбољи стрелац новог првака Европе са четири гола, а по један су постигли Константинос Генидунијас, Јоргос Дервисис, Александрос Гунас, Пауло Обрадовић и Андро Бушље. Апсолутни херој тријумфа био је ветеран на голу Пирејаца, који је "скидао" шутеве италијанског тима, бранио казнене ударце и био лидер.

На другој страни, изузев нашег Мандића, стрелци за Про Реко били су Франческо Ди Фулвио (2 гола) и Јакопо Алесијани, Гиљермо Молина, Александар Ивовић и Оскар Еченике (сви по један).

Олимпијакос је на завршном турниру у Ђенови елиминисао Шпандау (6:5) и Барселонету (6:4), док је Про Реко у четвртфиналу савладао Брешу (12:10), а у полуфиналу Југ (9:8).

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар