Бекер: Велика четворка више не постоји!

Борис Бекер, легендарни немачки тенисер, рекао је да медији морају да пронађу неки нови надимак за играче у врху, пошто велика четворка више не постоји.

Тенис 22.06.2018 | 22:40
Бекер: Велика четворка више не постоји!
"Мислим да медији морају да се навикну да 'велика четворка' више не постоји", рекао је Бекер за "Мундо Депортиво".

Бекер истиче да су Доминик Тим и Александар Зверев показали константност и да би требало да буду у миксу када се прича о најбољима.

"Ово је тежак период за њих (медије), пошто се млади тенисери и даље називају као "следећа генерација". Али Зверев и Тим не само да су дуго међу првих десет, већ су се доказали у последње две или три године", каже Бекер и додаје: 

"Тако да медији морају да пронађу нови начин како да их опише". 

Борис Бекер је и некадашњи тренер Новака Ђоковића, којим је под његовом палицом, али и свих људи у том периоду у Новаковом тиму, играо најбољи тенис живота. 

Оригинална велика четворка су Роџер Федерер, Рафаел Надал, Новак Ђоковић и Енди Мари. Многи сматрају да ова четворка никада није постојала, већ се радило о 'тројци' коју су чинили Швајцарац, Шпанац и Србин. 

Међутим, онда поменуте четворице играча само Рафаел Надал игра константно. Федерер доминира на готовом сваком турниру на којем се појави, међутим већ другу годину заредом пропустио је три месеца тениса, односно турнире на шљаци. Ђоковић има проблема са самопоуздањем од када се вратио на терен, док се повратак Ендија Марија још чека (повреда кука). Тако да, да, 'велика четворка' више не постоји.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар