ЛН: Србија боља и од Аргентине!

Србија остварила важан тријумф ка Фајнал сиксу.  Кад је важно - победа! Три вредна бода за селекцију Николе Грбића.

Остали спортови 08.06.2018 | 19:45
ЛН: Србија боља и од Аргентине!
Одбојкаши Србије забележили су пету победу у седмом колу Лиге нација. Изабраници Николе Грбића савладали су Аргентину 3:1 (20:25, 25:23, 25:15, 25:22), у оквиру трећег викенда у Француској.

Србија је тренутно на четвртом месту табеле од 16 тимова и има реалне шансе да до краја такмичења остане у групи репрезентација које ће наступити на завршном турниру у Француској.

"Орлови" ће у другом колу трећег викенда играти против Јужне Кореје, екипе која је у претходних шест утакмица забележила шест пораза.

На првом месту су Бразил и Пољска са 6-1, док САД има скор 5-1.

Финални турнир одржаће се од 4. до 8. јула у Лилу.

Србија је искористила чињеницу да је наспрам себе имала ослабљеног противника, иако се то није могло наслутити након првог сета, али зато јесте касније током меча, када су Гаучоси знатно пали и омогућили нашој селекцији да се разигра. Разлика у квалитету била је највише видљива у четвртом сету, када је Грбићев тим направио преокрет у финишу и задао фаталан ударац противнику.

Орлове је предводио Дражен Лубурић са 20 освојених поена, а одлични су били и Лисинац (16), Крсмановић (15) и Ковачевић.

Србија се сутра од 21 час састаје са Јужном Корејом, а дан касније и са домаћином завршног турнира Франуском.

Ово је била пета победа Грбићеве селекције у Лиги нација и три бода захваљујући којима су прескочене Италија и Русија, па се Србија сада налази на одличној четвртој позицији на табели.

ЛИГА НАЦИЈА - СЕДМО КОЛО

Петак:

Италија - Пољска 2:3

Јапан - Бугарска 0:3

Кина - Иран 0:3

Русија - Бразил 1:3

Аргентина - Србија 1:3

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар