РГ - Делпо: Да ли сам спреман за Рафу?

Такав изазов жели сваки играч! Аргентински тенисер Хуан Мартин Дел Потро пласирао се у полуфинале Отвореног првенсва Француске у Паризу.

Тенис 08.06.2018 | 12:30
РГ - Делпо: Да ли сам спреман за Рафу?
‘Добри див из Тандила’ је победио четвртог тенисера света Марина Чилића из Хрватске после четири сета, 7:6, 5:7, 6:3, 7:5.

Дел Потро, шести играч света, победио је после скоро четири сата игре. Меч је јуче прекинут због кише при резултату 5:5 у тај-брејку првог сета. Аргентинац је данас освојио два поена у тај-брејку и повео је у мечу.

Чилић је у другом сету два пута одузео сервис Дел Потру, који је направио један брејк и изједначио је на 1:1. Хрватски тенисер је добро почео трећи сет и повео је са 3:1, али је тада стао, Дел Потро је везао пет гемова и поново повео у мечу. 

Дел Потро је у 11. гему четвртог сета одузео сервис Чилићу и пласирао се у полуфинале Ролан Гарароса други пут у каријеи, а после 2009. године. 

"Дуго се нисам осећао добро. Имао сам три операције ручног зглоба и био сам близу одлуке да завршим каријеру. Сада немам шта да кажем. Ово је добро за мене, моју породицу, мој тим. Била ми је важна подршка породице и пријатеља. Поносан сам што сам могао да играм пред оваквом публиком. Овде се осећам као код куће", рекао је Дел Потро и на француском захвалио навијачима у Паризу. 

Он ће у полуфиналу играти против браниоца титуле Шпанца Рафаела Надала, који је рекордер Ролан Гароса са 10 титула. 

Надал се данас 11. пут у каријери пласирао у полуфинале Ролан Гароса, пошто је победио Аргентинца Дијега Шварцмана после четири сета. 

"Да ли сам спреман? То ће бити изазов који жели сваки играч. Не знам да ли ћу победити, али понећу велику љубав навијача и то је најважније", додао је Дел Потро. 

У другом полуфиналу играју Италијан Марко Чекинато и Аустријанац Доминик Тим.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар