“Секс и град“ 20 година касније

Култна серија "Секс и град" пре тачно је тачно двадесет година приковала је милионе гледалаца за мале екране.  Готово да нема жене која се није поистоветила с неком од њих.

Забава 06.06.2018 | 20:45
“Секс и град“ 20 година касније
Због главних ликова Саманте, Кери, Шарлот и Миранда, милиони људи су у сваког дана у исто време били "залијепљени"  за телевизоре у ишчекивању нове епизоде, а репризе се радо гледају и данас, двадесет година након приказивања прве епизоде.

Припаднице лепшег пола полуделе су за стилом главних јунакиња, све су хтеле бити попут пословне Миранде, заводљиве Саманте, дотеране Кери или отмене Шарлот. У серији биле нераздвојне пријатељице, у стварном животу се нису претерано слагале и имале су потпуно различите животе.



Смештена и снимана у Њујорку и заснована на истоименом бестселеру Кендис Бушнел из 1997. године, серија прати животе четири запослене жене у потрази за савршеном везом... и оргазмом!

Кери Бредшо коју игра Сара Џесика Паркер пише колумну о сексу и односима који владају у Њујорку.

Њене три најбоље другарице су: Саманта Џоунс (Ким Катрал), која има своју ПР фирму и више је заинтересована за "провод за једну ноћ", него за сталнију везу, Миранда Хобс (Синтија Никсон), цинични адвокат којој је каријера важнија од њеног љубавног живота пуног грешака и Шарлота Јорк (Кристин Дејвис), кустоскиња уметничке галерије која је помало уштогљена када је секс у питању, али још увек није изгубила веру у проналажење праве љубави.



У серији глуме и Крис Нот (Зверка), Дејвид Ајгенберг (Стив Брејди), Еван Хандлер (Хари Голденблат), Вили Гарсон (Стенфорд Блеч), Марио Кантоне (Ентони Марентино), Џејсон Луис (Смит Џерод) и Кајл Меклахлан (Треј Мекдугал).

А ево и занимљивости које можда нисте знали о серији која је и дан данас популарна.

Сви коктели у серији су били лажни.

Сара Џесика Паркер је у уговору захтевала ставку која забрањује сцене голотиње. Била је једина од четири главне глумице која је инсистирала на томе.

Да би играла улогу дрске црвенокосе Миранде, Синтија Никсон је морала да офарба своју природно плаву косу.

Сари Џесики Паркер је било неугодно због неких елемената "Секс и града" и размишљала је о томе да напусти серију након што је пилот епизода снимљена.

Док је глумила Кери, Сара Џесика Паркер је проводила и до 18 сати дневно у штиклама!



Сара Џесика Паркер је задржала 70% одеће коју је носила у серији. (Благо њој!)

Алек Болдвин је требало да игра улогу која је на крају припала Метјуу Меконахију.

Пета сезона је била ограничена на осам епизода због трудноће Саре Џесике Паркер.

Наташа (Бриџет Мојнахан), Зверкина супруга, увек носи бело.

Предбрачни уговор који Бани натера Шарлоту да потпише је саставио прави адвокат. Опрез није на одмет, чак и за телевизијске парове.

Иако се серија завршила 2004. године, и даље можете да одете на аутобуску туру инспирисану "Секс и градом". Тура је толико популарна да ради седам дана недељно, а међу станицама су пекара "Магнолија" и степенице испред Кериног стана.

У 2012. је стан у коме је Кери живела продат за преко девет милиона долара.

Чувена балетска сукња коју је Сара Џесика Паркер носила била је њена идеја, пронашла ју је у соби са костимима. Сада је урамљена и виси у канцеларији Мајкла Патрика Кинга.

Ким Катрал је два пута одбила улогу Саманте. На крају ју је дечко Дерена Стара убедио да пружи шансу серији.

Керина адреса је Источна 73. улица број 245, Самантина је Гансевурт улица број 300, Шарлотина Парк авенија број 700 а Мирандина Западна 83. улица број 331. Ниједна од ових адреса не постоји у стварности.

Многа уметничка дела у дому Александра Петровског заправо припадају глумцу који га тумачи, Михаилу Барашњикову.

Први пас који је играо Пита се плашио Џона Корбета, тако да су морали да набаве новог.

Ниједан од главна четири лика не понови комплетну одевну комбинацију током целе серије, све до последње епизоде када Кери носи бунду из прве сезоне.

Беба коју Ејдан носи у "кенгуру" у 6. сезони је заправо беба Саре Џесике Паркер.

Снимање финалне епизоде завршено је четири дана пре емитовања.

Извор: Мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар