У суботу Тајсон удара на Тајсона!

Један је Краљ Цигана, а други Албанац из Гостивара! Некадашњи боксерски шампион у тешкој категорији, Фјури враћа се на велику сцену након трогодишње борбе са демонима.

Остали спортови 07.06.2018 | 22:45
У суботу Тајсон удара на Тајсона!
Да ли се сећате Тајсона Фјурија? Ако не, време је да се присетимо, пошто је у питању фантастичан боксер који након што је победио Владимира Кличка на поене у и преузео чак четири шампионска појаса у тешкој катгерији наредне три године није ушао у ринг. Све до предстојеће суботе.

Наиме, момак који је сам себи наденуо надимак "Краљ Цигана", пошто припада малој етничкој заједници ирских Рома (мада није доказано да имају исто порекло као и наши, континентални Роми), тзв. Травелера (Чергара), коју је добро упознао сваки љубитељ филма "Снеч" где је Бред Пит маестрално глуми управо Травелер боксера, имао је великих проблема у међувремену. Од допинга, преко сбвакодневне конзумацxије кокаина до манијакалне депресије. Храбри и блеасави Тајсон се некако извукао из канџи демона и сада је, тако барем тврди, спремна да се врати тамо где и порпада. Н асам врх.

Пут му ипак неће бити лак пошто је за протекле три године изгубио шампионске појасеве, па их је онда преузео његов сународник Ентони Џошуа, актуелни првак у ИБФ, WБА и WБО верзијама пошто је и он савладао Владу Кличка, у оном чувеном мечу у Манчестеру који је завршен прекидом судија.

А први противник Тајсону Фјурију на путу повратка је још један Тајсон, али Албански., што му је надимак. У питању је Сефер Сефери, швајцарски борац рођен пре чак 39 година у Југославији, тачније у Гостивару у Македонији. Иако у зрелим годинама има само један пораз из 24 меча, од чега је 21 добио нокаутом. Албански Тајсон ће стати наспрам Тајсона Фјурија у суботу увече у Манчестеру и треба очекивати занимљви сусрет.

Фјури није још доживео пораз у професионалном рингу, а од 25 мечева 18 је решио пре последњег гонга. Ипак, не слови за нокаутера, већ префињеног тактичара са изванредном одбраном која подесћа наМухамеда Алија из најбољих дана. Заро је он велики фаворит, иако дуго није излазио на велику сцену коју иначе обожава.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар