РГ: Мугуруса ''прегазила'' Машу у четвртфиналу!

Гарбиње Мугуруса пласирала се у полуфинале Ролан Гароса, пошто је у два сета савладала Марију Шарапову – 6:2, 6:1.  Мугуруза самлела Шарапову! Шпанска тенисерка пласирала се у полуфинале уз само три изгубљена гема и сада је на победу од повратка на чело WТА листе.

Тенис 06.06.2018 | 16:30
РГ: Мугуруса ''прегазила'' Машу у четвртфиналу!
У сусрету некадашњих шампионки Отвореног првенства Француске, тенисерка из Шпаније потпуно је доминирала и на крају је заслужено дошла до тријумфа.

Гарбиње је у сваком од сетова правила очигледну разлику на терену, што се види и по броју начињених брејкова – у првом два, односно у другом четири.

Мугуруса ће у борби за финале играти против боље из сусрета Халеп/Кербер и било која дама да прође даље биће то финале пре финала.

У другом полуфиналу састају се Американке Слоу Стивенс и Медисон Кис.

Гарбиње Мугуруза постала је трећа полуфиналисткиња Ролан Гароса, пошто је у среду поподне декласирала Марију Шарапову резултатом 6:2, 6:1.

Она ће се у полуфиналу састати са бољом из меча Симона Халеп (1. носилац) - Ангелик Кербер (12) и у случају нове победе постати прва тенисерка света.

Шпанкиња је на врху WТА листе већ провела четири недеље, од 11. септембра до 8. октобра 2017. Потом су женским тенисом владале Халеп 16 недеља, Каролина Вознијацки четири недеље, па опет Халеп 15 недеља.

Први полуфинални пар у уторак су формирале америчке тенисерке Слоун Стивенс (10) и Медисон Кијс (13).

Шарапова је у Париз дошла као 30. на свету, а у четвртфинале је ушла тако што јој је Серена Вилијамс предала меч без борбе. Пораз од Мугурузе био јој је први у каријери, после 3:0 у међусобним сусретима.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар