Тај-брејк за инфаркт: 24-минутни спектакл Новака и Чекината!

Новак Ђоковић у уторак није успео да се пласира у полуфинале Ролан Гароса, али и поред тога српски тенисер показао је знаке старе игре.

Тенис 07.06.2018 | 19:30
Тај-брејк за инфаркт: 24-минутни спектакл Новака и Чекината!
Поред тих назнака поново је било и доста осцилација, па смо тако видели да Новак одигра невероватан волеј или форхенд, а потом у наредном поену избаци лоптицу далеко у аут.

Ђоковића је у четвртини финала поразио Марко Чекинато, 72. играч света, који је играо као трансу и на крају је заслужено дошао до највећег успеха у каријери.

До четвртог сета гледали смо одличан тенис, али оно што се десило у тај-брејку, испоставиће се, одлучујућег сета је спектакл – астрономски тенис.

Новак је губио са 3-0, потом је успео да се врати, али је Чекинато био тај који је први имао меч лопту (6:5). Ђоковић је са два невероватна поена спасао меч лопту, а потом дошао и до сет прилике.

Међутим, онда је потпуно без контроле избацио лоптицу у аут и на семафору је било 7:7. Ђоковић је затим добио поен, имао је још једну сет лопту, али се овога пута Чекинато винером спасао.

Одлучујући поен испоставиће се код резултата 9:8 за Новака, када је српски тенисер одиграо рамом. Уместо винер за 2-2 у сетовима, Ђоковић је лоптицу послао далеко у трибине, након чега се 'драо' на публику, пошто су почели да славе поен пре него што је он завршио ударац... Касније, Италијан је славио са 13:11 и пласирао се међу четири најбоља тенисера.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар