Малинари прекинули протест

Малинари су одлучили да обуставе протест и блокаду пута Пријепоље – Бијело Поље која је трајала од суботе због откупне цене малине, јавља Тањуг.

Србија 05.06.2018 | 23:57
Малинари прекинули протест
Како наводе, малинари су одлучили да протест прекину “после састанка са народним послаником Крстом Јањушевићем из Српске напредне странке”.

Шатор са малинарима који се налазио на путу је уклоњен и пут Пријепоље-Бијело поље би требало већ око поноћи да буде проходан.

Ипак, београдски медији пишу да није познато шта је договорено. 

"Блиц" наводи да је непроверена вест да је посланик обећао малинарима састанак с представницима Владе Србије, а спомиње се и да им је Јањушевић пренео да постоје "одређени помаци" око откупне цене малина. 

Такође, они незванично истичу да су малинари рекли да су само привремено прекинули протест, тј. да ће га наставити ако не буду задовољни резултатом преговора. 

Подсећамо, саобраћај је од 2. јуна у потпуности био обустављен на магистрали код Пријепоља која води ја Јадрану, а возила су према Црној Гори преусмеравана на алтернативне правце кроз град или преко Новог Пазара, па чак и преко Босне и Херцеговине. 

Због блокаде магистрале и протеста малинара успорене су или заустављене све виталне функције у општини, а малинари незадовољни преговорима са представницима власти од најављивали су и радикализацију протеста. 

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Па

06.06.2018 06:12

Ко бере малине док ови беспусличе по путу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Малина

06.06.2018 10:31

Теби је то беспослицење? И требају да се буне, јер са том цијеном тренутном, тотално су у губитку. Похлепни обарају цијену, да би намирили своје дзепове, тиме униставајуци ту грану привреде.

Name

Ре Малина

06.06.2018 15:30

Цијена малине је пала на трзисту. Дрзава би требало да застити људе