Карловци: Спасили човјека из воде

У хрватском граду Карловац је данас око 16 часова почео падати снажан пљусак чији се интензитет није смањивао око 50 минута, па систем за прихваћање оборинских вода није могао прихватити све оборине, што је узроковало застоје у саобраћају.

Регион 05.06.2018 | 22:45
Карловци: Спасили човјека из воде
Поплављени су подвожњаци и бројни подруми, а на више мјеста грмљавина је изазвала кратке прекиде електричне енергије.

Како јавља Вечерњи.хр, карловачки Центар 112 је у кратком времену примио преко стотину позива. Све службе су на терену, помажу грађанима и раде на успостави саобраћаја који је у прекиду на цестама Раковац и Иловац, а вода је и на многим другим саобраћајницама.

На терену су сви ватрогасци и припадници комуналних служби како би испумпали вишак воде на мјестима гдје су проблеми највећи. Забиљежен је и један случај спашавања старијег човјека чији је аутомобил завршио у каналу у Раковцу. Из воде су га извукли грађани који су били у близини.

Поплаве су забиљежен и у Истри гдје је падао и град. Највише кише пало је у Пули, 37 милиметара, а била је толико јака да су поновно поплављени неки дијелови града. Због велике количине воде на саобраћајницама у центру града, неколико приватних аутомобила је запело на цести.



Извор: СрпскаЦафе

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Xx

06.06.2018 05:27

Дебел немозе иде.

ОДГОВОРИТЕ