Албанци пријетили српској дјеци

Група Албанаца вријеђала је и пријетила српској дјеци док су се играла на школском полигону у Сувом Долу код Липљана, сазнаје Б92. нет.

Регион 05.06.2018 | 22:43
Албанци пријетили српској дјеци
Репортер Б92.нет јавља да су Албанци дјеци показивали средњи прст и упућивали вулгарне ријечи на албанском и енглеском језику, а говорили су и да на Косову нема мјеста за њих, као и да је то албанска територија.

Албанци су потом шипкама разбилли и одвалили двоје врата школске зграде.

Дјеца су потом позвала родитеље који су случај пријавили полицији. Албанци су аутомобилом црне боје побјегли у непознатом правцу.

Директор основне школе Братислав Ђедовић потврдио је за Б92.нет да је дошло до инцидента и да су дјеца прво њега позвала и рекла да су разбијена врата школе и да су им Албанци пријетили.

Полиција је убрзо дошла, обавила увиђај и узела изјаве од дјеце уз присуство родитеља.

“Реч је о деци старој десет година која су била видно узнемирена”, уплашена каже директор Ђедовић.

Ово је други инцидент за недјељу дана. Нешто слично догодило се у селу Старо Грацко када је група Албанаца насрнула на српску дјецу док су се играла на сеоском игралишту.

Током посљедњих дана на Косову и Метохији се догодило више инцидената у којима су Албанци нападали Србе, међу којима је било и дјеце и повријеђених.

Косовска влада изразила је забринутост и осудила посљедње, како је навела, "међуетничке инциденте".

"Такви случајеви имају за циљ да ометају напоре институција да изграде свеобухватно и демократско друштво. Такође, Влада Косова позива све грађане који могу имати информације о случајевима, да сарађују са органима за спровођење реда", наведено је у саопштењу.

Међутим, полиција Косова је у свом саопштењу оцијенила да инциденти немају међутничку позадину и да је свако такво дјело кривично, без обзира ко га изврши.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар