Чекинато: Да ли сте сигурни? Можда сањам...!

Момак са Сицилије је био у невјерици након побједе против Новака Ђоковића и пласмана у полуфинале Ролан Гароса.

Тенис 05.06.2018 | 22:45
Чекинато: Да ли сте сигурни? Можда сањам...!
Марко Чекинато, тренутно 72. играч на АТП листи, у Паризу је редом рушио Маријуша Копила, Марка Трунхелитија, Пабла Карења Бусту, па Давида Гофана и данас Новака Ђоковића.

Момак са Сицилије доживљава најбоље тренутке у каријери и то само непуних двије године након што је дотакао тениско дно и био суспендован на 18 мјесеци.

Након меча и тријумфа против једног од највећих тенисера свих времена и пласмана у полуфинале Италијан је био у невјерици.

"Да ли сте сигурни? Можда сањам. Сјајно је. Невјеровато је за мене. Веома сам срећан пошто је невјероватно побиједити Новака Ђоковића у четвртфиналу Ролан Гароса. Веома сам добро сервирао од почетка, уфф...био сам тако уморан, али успио сам да побиједим. Невјероватно", рекао је Чекинато након меча и додао:

"Први пут сам у полуфиналу гренд слема. Сада морам да се припремим и опоравим. Веома сам срећан".

Противник ће му бити Доминик Тим који је данас у три сета био бољи од Александра Зверева (6:4, 6:2, 6:1).

Побједом против српског аса Чекинато је постао први играч још од Гаела Монфилса 2008 године који је дошао до полуфинала Отвореног првенства Француске, а да није био носилац. Француз је тада у полуфиналу поражен од Роџера Федерера, од којег је у финалу био бољи Рафаел Надал.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар