РГ: Сјајан преокрет Шварцмана! И Халеп у 1/4-финалу!

Андерсон два пута сервирао за меч, Шварцман од 0:2 до победе! Дијего Шварцман, аргентински тенисер, пласирао се у четвртфинале Ролан Гароса преокретом против Јужноафриканца Кевина Андерсона - 1:6, 2:6, 7:5, 7:6 (0), 6:2. "Џин" пао после 2:0, Надал и даље савршен! Шпански тенисер непланирано провео на терену два и по сата пошто је Мартерер показао да је озбиљан ривал. . . Касаткина боља од Вознијацки за четврфинале! Руска тенисерка Дарија Касаткина пласирала се у четвртфинале Отвореног првенства Француске, пошто је победила Каролину Вознијацки из Данске са 7:6, 6:3.  Халеп рутински против Мертенс за ново четвртфинале! Симона Халеп, прва тенисерка света, без икаквих проблема савладала је Белгијанку Елис Мертенс са 6:1, 6:2 и пласирала се у четвртфинале Ролан Гароса.

Тенис 04.06.2018 | 17:15
РГ: Сјајан преокрет Шварцмана! И Халеп у 1/4-финалу!
Румунки је било потребно округло сат времена игре да освоји 12 од укупно 15 одиграних гемова у мечу и забележи нови тријумф.

Халеп је фантастично сервирала и први сервис убацивала у чак 75 одсто ситуација, а Белгијанки одузела сервис чак шест пута.

Ово је била друга победа Халеп над Мертенс, јер је у Мадриду ове године била подједнако убедљива – 6:0, 6:3.

Најбоља тенисерка света у четвртфиналу одмериће снаге са бољом из окршаја домаће тенисерке Каролин Гарсије и некада прве играчице света, Немице Анђелик Кербер.

Касаткина боља од Вознијацки за четврфинале! Руска тенисерка Дарија Касаткина пласирала се у четвртфинале Отвореног првенства Француске, пошто је победила Каролину Вознијацки из Данске са 7:6, 6:3.

Меч Касаткине и Возњацки прекинут је претходног дана због мрака при резултату 3:3 у другом сету.

Касаткина ће у свом првом четвртфиналу Ролан Гароса играти против Американке Слоун Стивенс, која је убедљиво славила против Анет Контавеит из Естоније.

Руска и Америчка тенисерка су играли два пута до сада у каријери, а свака је била боља по једанпут, Касаткина на бетону, а Стивенс на зеленој шљаци у Чарлстону.

Андерсон два пута сервирао за меч, Шварцман од 0:2 до победе! Дијего Шварцман, аргентински тенисер, пласирао се у четвртфинале Ролан Гароса преокретом против Јужноафриканца Кевина Андерсона - 1:6, 2:6, 7:5, 7:6 (0), 6:2.

У прва два и по сета све је ишло под руку Андерсону, погађао је винере, бранио се као да је прави "шљакаш", а функционисао је и први сервис.

Шварцман је после два сета имао само три освојена гема, што је тачно и осликавало представу на терену, а слично је почео и трећи сет.

Аргентинац не користи три брејк лопте у шестом гему, а потом Кевин прави брејк, који и потврђује и на 5:4 сервира за сет. Ту креће почетак ове лепе приче за Дијега Шварцмана, који везује четири гема и успева некако да сет преокрене у своју корист – 7:5.

Четврти сет и још један "чоук" за Јужноафриканца. Поново је Андерсон водио 5:3, а на 5:4 сервирао за меч, и опет је омалени аргентински тенисер успео да врати брејк заостатка, овога пута са нулом. Овога пута је Андерсон остао мало сконцентрисанији, па је успео да уведе сет у тај-брејк, али у незванично 13. гему сета није успео да освоји ни један једини поен.

У петом, одлучујућем сету, све се распало у игри Јужноафриканца. "Жирафа" се некако држао до 2:2, када је у четири гема направљено исто толико брејкова, али од тог тренутка на терену постоји само један човек, па Шварцман са убедљивих 6:2 'односи' победу и Андерсон још једанпут потврђује да му је ментална снага на јако ниском нивоу.

Шварцман се овим резултатом пласирао у прво четвртфинале Отвореног првенства Француске у каријери, а противник ће му бити победник меча у којем се састају Рафаел Надал из Шпаније и Максимилијан Мартерер из Немачке.

Дијего Шварцман (12. на АТП листи) остварио је пласман у четвртфинале Ролан Гароса иако је у прва два сета против искусног Кевина Андерсона (7) освојио тек три гема.

Талентовани аргентински тенисер, који је од свог данашњег ривала нижи чак 33 центиментра (!), успео је да у наредна три сета нађе "лек" за сервисе Јужноафриканца, те да га игром на мрежи у потпуности надмудри за један од већих преокрета на овогодишњем гренд слему у Паризу.

На крају, после готово четири сата борбе: Дијего Шварцман - Кевин Андерсон 3:2 (1:6, 2:6, 7:5, 7:6 (7), 6:2).

Шварцман ће у наредном колу имати ипак првог фаворита Ролан Гароса, десетоструког шампиона Рафаела Надала, који је и даље "савршен" у Паризу и за сада није изгубио нити један једини сет после "прецртавања" четири ривала.

Последњи у низу био је немачки тенисер Макс Мартерер (70) који је лако изгубио прва два сета, али је поштено у трећем намучио Рафу који је и овога пута на терену био дуго.

После два и по сата тениса, Надал је славио 3:0 (6:3, 6:2, 7:6 (7)).

ОСМИНА ФИНАЛА:

- у недељу -

Давид Гофан - Марко Чекинато 1:3 (5:7, 6:4, 0:6, 3:6)
Новак Ђоковић - Фернандо Вердаско 3:0 (6:3, 6:4, 6:2)
Доминик Тим - Кеи Нишикори 3:1 (6:2, 6:0, 5:7, 6:4)
Карен Качанов - Саша Зверев 2:3 (6:4, 6:7, 6:2, 3:6, 3:6)

- у понедељак -

Рафаел Надал - Макс Мартерер 3:0 (6:3, 6:2, 7:6)
Дијего Шварцман - Кевин Андерсон 3:2 (1:6, 2:6, 7:5, 7:6, 6:2)
Марин Чилић - Фабио Фоњини
Џон Изнер - Хуан Мартин дел Потро

ЧЕТВРТФИНАЛЕ:

Марко Чекинато - Новак Ђоковић
Доминик Тим - Саша Зверев
Рафаел Надал - Дијего Шварцман
Чилић/Фоњини - Изнер/Дел Потро

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар