РГ: Ђоковићев ''хет-трик'' Шпанаца - у четвртфиналу је!

Италијан шокирао осмог носиоца – ГС анонимус чека Ђоковића! Италијански тенисер Марко Чекинато победио је Белгијанца Давида Гофана у осмини финала Ролан Гароса са 3-1, 7:5, 4:6, 6:0, 6:3.  Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале Ролан Гароса победом над Фернандом Вердаском из Шпаније 3-0 у сетовима, 6:3, 6:4, 6:2.  Новаков хет-трик против Шпанаца за четвртфинале! И трећи шпански тенисер који се нашао на путу Новака Ђоковића није имао шансу. Српски ас, можда и у најбољем мечу на Ролан Гаросу ове године, потврдио да је у одличној форми.

Тенис 03.06.2018 | 19:30
РГ: Ђоковићев ''хет-трик'' Шпанаца - у четвртфиналу је!
Српски играч је савладао и трећег шпанског тенисера у четири меча наизглед лакше него прву двојицу - Ђауме Мунара и Роберта Баутисту Агута.

Ђоковић је на Ролан Гаросу дошао до свог деветог узастопног четвртфинала и изједначио низ Роџера Федерера. Новак и Надал имају укупно 12 учешћа у овој фази турнира, с тим што Надал има десет титула.

Новак није играо идеално. Већ је почетак меча наговестио да бисмо могли да гледамо сличан меч као против Баутисте Агута у прошлом колу. Маратонска три уводна гема у првом сету трајала су пола сата, а Ђоковић је водио 2:1.

Осцилирали су и један и други па је Новак у другом гему пропустио четири брејк шансе, а Вердаско у трећем једну.

Српски тенисер први брејк прави у четвртом гему. Иако је Вердаско водио 40:15, Ђоковић одиграва два добра поена и после изврсне контре долази до 40:40.

Уследиле су две грешке Вердаска које ће га касније коштати и сета јер наш тенисер није испустио брејк предности.

Други сет је почео брејком за Ђоковића који је користио промашаје са форхенд стране свог противника. Вердаско би погодио један или два добра поена, али је онда испадао из ритма и то је Ђоковићу одговарало да поведе 3:1 у другом сету.

Видела се међутим већа одлучност у Фернандовој игри јер је кренуо да јаче удара лоптицу и то му се исплатило па је после једног кратког волеја Ђоковића вратио брејк и изједначио на 3:3.

Први поен наредног гема показао је колико је Вердаско ван ритма јер је послао лопту у метарски аут одмах после освојеног брејка са нулом.

Ђоковић је тада одговорио на идентичан начин и без изгубљеног поена узео брејк који ће бити довољан за 2-0 у сетовима.

Трећи сет је донео мање неизвесности и почео је опет брејком за Ђоковића као и други. Вердаско се мучио и са кретањем због жуљева, па је Ђоковић направио дупли брејк за 5:1.

До краја је само рутински сачувао предност и у четвртфиналу Ролан Гароса. У њему ће играти са Марком Чекинатом који је изненадио Давида Гофана.

Добро, чврсто и сигурно!

Новак Ђоковић остварио је пласман у четврфинале Ролан Гароса, и тако је изједначио свој резултат од прошле године, пошто је без већих проблема савладао Фернанда Вердаска у три сета, после два сата и 28 минута борбе.

Незгодни Шпанац имао је стандардно периоде "буђења", али са повећањем ризика - правио је и више грешака, док је Ђоковић остао потпуно фокусиран.

Српском асу то је "хет-трик" против Шпанаца на овогодишњем Ролан Гаросу пошто је претходно елиминисао Мунара и Баутисту-Агута, а у наредном колу следи му бољи из дуела Давида Гофана и Чекината.

Новак Ђоковић - Фернандо Вердаско 3:0 (6:3, 6:4, 6:2)

Српском асу то је "хет-трик" против Шпанаца на овогодишњем Ролан Гаросу пошто је претходно елиминисао Мунара и Баутисту-Агута, а у наредном колу следи му највеће изненађење досадашњег дела турнира.

То је Марко Чекинато (72. тенисер света), дебитант на француској шљаци, који је у четири сета елиминисао данас очајног Давида Гофана (7:5, 4:6, 6:0, 6:3).

Најпроблематичнији период за Новака било је уводних пола сата меча током којих смо видели тек три гема. Два тенисера су на своје сервисе бранили брејк лопте, Новак није искористио четири, а Вердаско две, да би српски тенисер већ у наредном гему искористио умор ветерана из Шпаније за први брејк на мечу.

У остатку гема видели смо далеко краће поене, а Вераско и Новак су најчешће поклањали поене један другоме из неизнуђених грешака (15:18).

Број грешака код Ђоковића смањио се у другом сету, а остао на истом нивоу код Вердаска кога су почели да муче и жуљеви, али је још једном показао да се никада не предаје.

Ђоковић је трећи сет одмах отворио брејком, потом био у непријатној ситуацији и успео да сачува сервис, да би у петом гему још једном лако дошао до брејка. Искористио је прву меч-лопту и следи му дуел против сензације на "Гаросу" - Марка Чекината.

Италијан шокирао осмог носиоца – ГС анонимус чека Ђоковића! Италијански тенисер Марко Чекинато победио је Белгијанца Давида Гофана у осмини финала Ролан Гароса са 3-1, 7:5, 4:6, 6:0, 6:3.

Седамдесет други тенисер света је тако направио сензацију победивши осмог носиоца на турниру ове године.

Чекинато је до четвртог кола прошао Маријушом Цопилом, Марком Трунхелитијем и Паблом Карењо Бустом, док је Гофан побеђивао Хасеа, Мутеа и Монфиса.

Чекинато до првог сета доалзи у 12. гему када је виђен први брејк на мечу после три брејк и сет лопте. До тог тренутка једина неизвесност је била у другом гему када се играло на разлику, али Италијан није успео да одузме сервис Белгијанцу. 

Италијан је био бољи и у другом делу игре, али брејк шансе није користио на 1:0 и 2:1 што му се осветило у седмом гему када је Гофан направио једини брејк у том сету. 

У трећем је на терену постојао само један тенисер, а Гофан је истрошен маратонским дуелом против Монфиса сва три пута предао сервис противнику за лаганих 6:0. 

Ипак, први брејк у последњем сету прави Белгијанац на 3:2, али Чекинато узвраћа рибрејком, а онда још једним и са 6:3 иде на мегдан Ђоковићу у четвртфиналу. 

Италијан (25) до сада није ниједном прошао прво коло Гренд Слем турнира, а са Новаком се до сада није састајао ниједном.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар