РГ: Трећа побједа заредом Зверева у пет сетова!

Зверев има "главу" – рекорд, преокрет и трећа победа у пет сетова! Трећи тенисер света Александер Зверев наставио је да прави преокрете на Ролан Гаросу и трећи пут узастопно остварио победу у пет сетова.

Тенис 03.06.2018 | 15:15
РГ: Трећа побједа заредом Зверева у пет сетова!
Зверев, који је постављен за другог носиоца Гренд слема у Паризу, поново је био на сет од елиминације, али је успео да се врати против Карена Хачанова и слави резултатом 4:6, 7:6 (7-4), 2:6, 6:3, 6:3.

Немац се на тај начин први пут пласирао у четвртфинале неког од четири највећа турнира у каријери, а притом изједначио врло занимљив рекорд – постао је први играч од Томија Робреда који је 2013. године на истом месту везао три тријумфа у одлучујућим сетовима. 

Шпанац је том приликом оборио рекорд стар 86 година који је на Вимблдону поставио Анри Коше, док су сада испред њих само Тод Мартин (1994.), Николас Лапенти (1999.) и Алберт Коста (2003.) који су остварили четири тријумфа у пет сетова, али не везаних. 

Последњи који је био близу тог достигнућа био је Доминик Хрбати пре 12 година – на Аустралијан опену је везао три победе, и четврти меч је отишао у одлучујући сет, али тада није успео да оствари невероватан подвиг. 

Дуел са Хачановим показао је да је коначно пробио блокаду на највећим турнирима и да има "главу" да коначно направи озбиљнији ГС резултат. 

Губио је 1-0 и 2-1 у сетовима, али је успео да се "ресетује" и драстично подигне ниво игре у последња два сета. Посебно импресиван био је сервис јер је, за разлику од претходног дела меча, на исти могао да се ослони када год се резултат ломио. 

На крају, завршио је посао за нешто више од три и по сата и обезбедио дуел са Домиником Тимом, који је са 3-1 елиминисао Кеија Нишикорија. 

Тим у четвртфиналу после одличног меча против Нишикорија! Аустријски тенисер Доминик Тим савладао је Јапанца Кеија Нишикорија у осмини финала Отвореног првенства Француске – 6:2, 6:0, 5:7, 6:4.

Тим ће се другу годину заредом наћи у четвртфиналу РГ, с обзиром да је прошле играо са Новаком Ђоковићем, кога је и победио. Ововга пута састаће се са Александером Зверевим.

Одлично је Аустријанац играо у прва два сета, а поготово у другом, док није дошло до малог пада у концентрацији, па у 12. гему трећег сета губи четири везана поена и сет узима Јапанац.

Први сет је трајао само 28, а други 30 минута. У другом сету Доминик је промашио само један први сервис, који је и изгубио, а од 12 којих је погодио није изгубио ни један. Он је у том делу игре направио чак 12 винера, наспрам Нишикоријева два. 

Ништа није наговештавало да меч оде у четврти сет, али је Нишикори некако успео да се консолидује и да искористи пад концентрације. 

Међутим, то није било довољно за копмплетан преокрет, јер Тим одлучујући брејк прави у седмом гему четвртог сета, а онда у десетом пропушта прву меч лопту после једног лаког форхенда, али користи други грешком јапанског тенисера и пролази даље. 

Тим ће се у четвртфиналу састати са Зверевим, који после још једног преокрета савладао Руса Карена Хачанова, а победник тог дуела ће се у полуфиналу састати са Новаком Ђоковићем, ако он до тог дела турнира дође.

Ролан Гарос игра се за укупни наградни фонд од 39.197.000 евра, а титулу брани Рафаел Надал.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар