РГ: Чилић, Изнер и дел Потро у 1/8-финала!

Чилић одличном игром до четвртог кола! Хрватски тенисер Марин Чилић пласирао се у осмину финала Отвореног првенства Француске у Паризу, пошто је победио Стива Џонсона после три сета, 6:3, 6:2, 6:4.  

Тенис 03.06.2018 | 13:45
РГ: Чилић, Изнер и дел Потро у 1/8-финала!
Чилић, четврти тенисер света, победио је после сат и 35 минута и 20. пут у каријери пласирао се у осмину финала неког гренд слем турнира.

Хрватски тенисер освојио је свих 14 сервис гемова и направио је четири брејка.

Он ће играти против Италијана Фабија Фоњинија, који је раније данас после пет сетова победио Британца Кајла Едмунда. 

Прва тенисерка света Румунка Симона Халеп пласирала се, трећи пут узастопно, у осмину финала Ролан Гароса, пошто је победила 107. тенисерку на WТА листи Андреу Петковић из Немачке са 7:5, 6:0. 

Петковићева је боље почела меч, водила је са 3:2 и 4:3, али је румунска тенисерка после тога поправила игру, освојила је четири од пет гемова и повела у мечу. Она је доминирала у другом сету, није дозволила противници да освоји иједан гем и после сат и по времена пласирала се у осмину финала. 

Немачка тенисерка је током меча тражила помоћ лекара и бандажирана јој је десна нога, изнад и испод колена. Халепова ће у осмини финала играти против Белгијанке Елиз Мертенс, која је победила Аустралијанку Дарију Гаврилову са 6:3, 6:1. 

Францускиња Каролина Гарсија победила је Румунку Ирину Бегу са 6:1, 6:3. Она ће у осмини финала играти против боље из дуела немачке тенисерке Анџелик Кербер и Холандјанке Кики Бертенс.

Дел Потро и Изнер у осмини финала! Хуан Мартин дел Потро пласирао се у осмину финала Ролан Гароса, пошто је после три сета победио Алберта Рамоса Вињоласа – 7:5, 6:4, 6:1.

Делпо ће у наредном колу играти против Џона Изнера који је, такође, у три сета савладао Пјер-Уга Ербера (7:6, 6:4, 7:6).

Аргентинац одиграо је одличан меч, што показује податак да му је Вињолас одузео само једном сервис за два сата и 20 минута игре.

Шести играч света имао је потешкоћа у првом сету и на средини другог, али је увек успевао да пронађе праве ударце. 

У борби за четвртину финала гледаћемо окршај 'дивова', пошто се ради о тенисерима који су високо око два метра. Дуел је на програму у понедељак.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар