РГ: Џумхур испустио Зверева!

Дамир Џумхур био на прагу сензације против Александра Зверева, али је други играч свијета послије трилера у петом сету изборио пласман у осмину финала.

Тенис 01.06.2018 | 15:45
РГ: Џумхур испустио Зверева!
Најбољи бх. тенисер заустављен је у трећем колу Ролан Гароса.

Александар Зверев стигао је до побједе 3:2 у сетовима послије нешто мање од четири сата врхунског тениса и тако изборио пласман у осмину финала.

ЗВЕРЕВ - ЏУМХУР 6:2, 3:6, 4:6, 7.6 (7:3), 7:5

Дуго ће Џумхур памтити меч против тренутно другог рекета свијета, јер је испустио прилику и у четвртом и у петом сету да направи сензацију. 

Најбољи бх. тенисер био је на само поен од тријумфа! При резултату 5:4 у петом сету Џумхур је имао меч лопту, али се Зверев спасио и послије дугог гема изједначио.

То као да је уздрмало Џумхура који је изгубио свој сервис гем и све се преокренуло. Њемачки тенисер знао је како привести меч крају, иако је Џумхур у посљедњем гему запријетио изједначивши на 30:30, међутим Зверев није стао.

Други рекет свијета добио је наредна два поена и стигао до 7:5 и побједе у мечу у којем је већ био на кољенима.

Након његовог вођства 1.0 у сетовима, Џумхур је заиграо много боље и енергичније и освојио наредна два.

Била је то назнака великог преокрета, који би се десио да Џумхур није гријешио у одлучујућим тренуцима.

Могао је он да заврши меч и прије петог сета. На 2:1 у сетовима и 6:5 Џумхур је сервирао за меч, али је то учинио катастрофално.

Умјесто да освоји свој сервис гем изгубио га је без освојеног поена и ушло се у тај-брејк у којем је Зверев искористио психолошку предност и потпуно надиграо Џумхура за 2:2 у сетовима.

Услиједио је драматични пети сет у којем је Џумхур успио да надокнади брејк заостатка, али не и да у завршници искористи меч лопту и Зверев га је сурово казнио.

Био је ово је други дуел Џумхура и Зверева, а по једном су славили и једна и други.

"Толико сам уморан након овог меча, не знам да ли ћу се стићи опоравити за наредни меч. Био је ово потпуно луд меч, пресрећан сам због побједе.Изгубио сам концентрацију након вођства и тај други сет, Џумхур је играо у том тренутку много боље. Само сам тражио начин да наставим меч и стигнем до побједе, на крају сам у томе и успио", рекао је Зверев одмах послије меча.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар