Ђукановићев ДПС учвршћује власт

Демократска партија социјалиста (ДПС) актуалног предсједника Мила Ђукановића с традиционалним партнерима забиљежила је још једну увјерљиву побједу на недјељним локалним изборима у Подгорици и још 10 општина, према неслужбеним резултатима и пројекцијама невладиних организација.

Регион 28.05.2018 | 07:24
Ђукановићев ДПС учвршћује власт
Побједничку коалицију, поред ДПС-а, чинили су још Социјалдемократи (СД), Бошњачка странка (БС) и Албанска демократска партија (УДШ), те црногорски либерали (ЛП).

Свака побједа је битна, сматрају у владајућој странци, али је посебно значајна више него увјерљива побједа у Подгорици, гдје су освојили апсолутну већину заступничких мјеста.

Опозиција се надала до ће окончати двадесетогодишњу владавину ДПС-а у главном граду, охрабрена прошлогодишњим успјесима на локалним изборима у Котору и Будви, али је Демократски фронт постигао врло лош резултат.

Из ДФ-а су најавили да неће признати резултате избора. Позвали су остале опорбене странке да учине исто али њихов позив није наишао на одазив.

У Државној изборној комисији потврдили су тврдње невладиних организација, које су имале своје проматраче, да на изборним мјестима није било никаквих неправилности али да су одређени инциденти забиљежени у непосредној близини биралишта.

Поред Подгорице, ДПС је с партнерима побиједио још у Бијелом Пољу, Жабљаку, Шавнику, Рожајама, Бару, Колашину, Даниловграду, Плаву, Пљевљима и у Градској општини Голубовци.

(Агенције) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Овај

28.05.2018 10:32

Улази у ЦГ историју, као нај веца лопуза до сада. Мило: пада влада ! Корак по корак.

ОДГОВОРИТЕ