Ф1: Рикардов "првенац" у Монте Карлу!

Рикардо славио у Монаку, Фетел на циљу испред Хамилтона! Данијел Рикардо, возач Ред Була, победио је на Великој награди Монако – шестој трци овогодишњег шампионата Формуле 1.  Аустралијанац победио у Монаку и закомпликовао ситуацију на врху табеле.

Остали спортови 27.05.2018 | 18:30
Ф1: Рикардов "првенац" у Монте Карлу!
Аустралијанац заслужено је дошао до друге победе ове сезоне, пошто је водио од почетка до краја престижне трке на улицама Монте Карла.

Други на циљ дошао је Себастијан Фетел, трећи је завршио актуелни шампион Луис Хамилтон, док је четврто и пето место припало Финцима – Кимију Раиконену и Валтерију Ботасу.

Првих десет комплетирали су још Естебан Окон, Пјер Гасли, Нико Хулкенберг, Макс Ферстапен и Карлос Саинц. 

Трка у Монаку није нам донела велики број узбуђења, све до 72. круга када је Шарл Леклерк погрешио и на стазу је морало виртуелно возило. То је дало евентуалну прилику Фетелу, али до промене у пласману није дошло. 

У генералном пласману Фетел је смањио заостатак за Хамилтоном за три бода, па сада Луис има 110 бодова, односно Себастијан 96. Рикардо је овом победом 'скочио' на треће место са 72 бода.

Данијел Рикардо победник је трке Формуле 1 за Велику награду Монака. Сјајни аустралијски возач забележио је после Кине други тријумф ове сезоне, укупно седми у каријери, али први на стази у Монте Карлу.

Рикардо је перфектно извезао трку и издржао све нападе Себастијана Фетела и актуелног шампиона Луиса Хамилтона, иако је имао доста проблема са болидом.

Немац и Британац су на крају могли само да честитају конкуренту.

Возач Ред Була се зазлужено попео на највиши степеник у кнежевини. Друго место припало је возачу Ферарија Себастијану Фетелу, док је Луис Хамилтон из Мерцедеса заузео треће место.

Сва тројица, иначе, имају по два тријумфа ове сезоне.

Фернандо Алонсо због проблема са мењачем није завршио трку.

Хамилтон је први у генералном пласману са 110 бодова, друго место припада Фетелу са 96, док је Рикардо трећи са 72 бода, испред финског тандема Ботас - Раиконен.

У конкуренцији конструктора Мерцедес води са 153 бода, следе га Ферари који има 126 и Ред Бул са 80.

Наредна трка, за Велику награду Канаде, возиће се 10. јуна на стази "Жил Вилнев" у Монтреалу.

Генерални пласман:

1. Луис Хамилтон (Мерцедес) 110
2. Себастијан Фетел (Ферари) 96
3. Данијел Рикардо (Ред Бул) 72
4. Валтери Ботас (Мерцедес) 68
5. Кими Раиконен (Ферари) 60

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар