“Одлазим, можда се нећу вратити”

Кристина Виденовић (18) из Јагодине нестала је у ноћи између 16. и 17. маја и од преласка граничног прелаза Батровци никоме се не јавља. Очајни родитељи посебно су забринути, јер је оставила поруку у којој је написала да се “можда никада неће вратити”.

Србија 27.05.2018 | 13:04
“Одлазим, можда се нећу вратити”
“Кристина нам је рекла да је пробудимо рано ујутру, јер је требало да иде на пробни рад у један супермаркет, пошто је недавно завршила Трговачку школу. Изашла је око два сата послије поноћи и нестала.

Понијела је малу торбу, нешто основних ствари и 1.000 динара. Када је супруга устала у пет сати ујутру, пронашла је опроштајну поруку у којој је писало `Одлазим и можда се никада нећу вратити. Немојте звати полицију. Раздијелите моје ствари и козметику`. То нас је посебно забринуло”, почиње причу отац Саша Виденовић.

Сутрадан је, како каже, у паници отишао до полиције како би пријавио нестанак. Покушавали су на све начине да добију било какву информацију о својој мезимици, те су тако обилазили школске другарице, пријатеље, звали рођаке који живе у иностранству како би провјерили да ли је отишла код њих, али узалуд.

“Инспектор у јагодинској полицији ме је обавијестио да се Кристина јавила, првог дана по нестанку, и да је рекла да ће се брзо вратити. У петак, 18. маја, послије поновног одласка у полицију, инспектор ми је рекао да је провјером утврдио да има пасош и да је аутобусом прешла границу Батровци, те да се налази на списку путника, али не и који је био превозник и у ком правцу.

Велики проблем представља што је она однедавно пунољетна и што, по закону, може да се креће слободно свуда без заустављања полиције”, прича отац и додаје да су јој “извадили личну карту, али не и пасош”.

Као породица су, каже, складно функционисали, те се никада раније није десило да Кристина оде од куће. Штавише, била је, како каже забринути отац, “кућни тип” и није имала дечка.

“Будући да је срчани болесник и да је имала проблема са сколиозом, постала је повучена. Није излазила нигдје, већ је сједила код куће. Ми смо складна породица у којој нема свађе нити било каквог конфликта. Да је жељела да оде, могла је то да учини преко дана, да нам се јави…”, објашњава Виденовић и додаје да су се супруга и он обратили и предсједнику опшине Јагодина Драгану Марковићу Палми који је “обећао да ће то да ријеши”.

Родитељи моле све особе које било шта сазнају о Кристини да обавијесте полицију или родитеље на сљедеће бројеве: 035/272-636, 061/652-7728 и 061/283-2114.

(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар