Лион: Тим ипак прејак за Лајовића!

Лајовић одличан турнир у Лиону завршио поразом у полуфиналу! Српски тенисер Душан Лајовић није успео да се пласира у финале турнира у Лиону јер је у три сета поражен од Аустријанца Доминика Тима – 6:4, 5:7, 6:4.  Лајовић заустављен у полуфиналу! Крај добрих партија српског тенисера у Лиону.

Тенис 25.05.2018 | 20:20
Лион: Тим ипак прејак за Лајовића!
Српски тенисер Душан Лајовић није успео да се пласира у финале турнира у Лиону, пошто је поражен од Аустријанца Доминика Тима - 4:6, 7:5, 4:6.

Лајовић је успео да осмом тенисеру света узме сет, али је већ на почетку трећег изгубио сервис, што је Аустријанац сачувао до краја.

Тим ће у финалу играти против искусног Француза Жила Симона.

Лајовић је у првом сету одлично парирао Тиму, све до деветог гема када му је мало попустила концентрација, што је Аустријанац искористио и освојио први део игре.

Други сет је текао у сличном току, оба тенисера су била сигурна при сервису, а сада је у дванаестом гему дошло до пада концентрације, овога пута код Доминика Тима.

Душан користи другу брејк, а уједно и сет, лопту у гему и одводи меч у трећи, одлучујући сет против фаворизованог Тима.

Трећи сет и опет слична прича. У свим гемовима, осим у једном, тенисери који су били на сервису нису имали скоро никаквих проблема. Аустријски тенисер ја при резултати 1:1 дошао до три брејк лопте и искористио прву, а Душану се једина прилика да се врати у меч указала на 3:2 за Тима, кад је имао предност од 0:30 на ритерну, али затим изгубио четири везана поена.

Тим ће у финалу играти против француског тенисера Жила Симона, који је у полуфиналу у два сета био бољи од Камерона Норија из Велике Британије.

Следећи турнир за српског тенисера је управо Ролан Гарос, где ће се у првом колу састати са Чехом Јиржијем Веселим.

Турнир у Лиону игра се за наградни фонд 561.345 евра.

Извор: Тањуг/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар