Ивана полијеће из Атине...

Одбрана злата на ЕП и покоравање Медитерана! Најбоља српска атлетичарка објавила календар такмичења за 2018. на отвореном.

Остали спортови 25.05.2018 | 19:15
Ивана полијеће из Атине...
Летећа Зрењанинка, Ивана Шпановић објавила је календар такмичења за ову сезону која за њу почиње од - сутра.

Наиме, први митинг пред нашом најбољом атлетичарком, која је готово целокупне припреме за сезону на отвореном обавила на рајским Малдивима је Гала такмичење у скоковима удаљ у Атини у суботу 26. маја које представља тек увод у оно што је чека. Први правји изазов је митинг у Стокхолму 10. јуна где Српкиња креће у одбрану Дијамантске лиге коју је прошле године освојила  по други пут у каријери. 

Након Шведске пред њом је један од два највећа циља у овој години, Медитеранске игре које почињу 27. јуна у Тарагхони. Шпановићева је већ најавила да јој је потребно одличје са МИ не би ли попунила своју већ више него завидну колекцију. Ивана у Лозани 5. јула наставља борбе у најпрестижнијем светском атлетском такмичењу, Дијамантској лиги, а 11. августа у Берлину је чека и највећи изазов у делу сезоне на отвореном, а то је одбрана европског злата. Овај део сезона завршава са два митинга Дијамансте лиге, 18. августа у Бирмингему и две седмице доцније у Бриселу.

Ивана Шпановић је обележила 2017. како у нашем спорту, тако и у светској атлетици. Годину је завршила као најбоља скакачица планете са 1.317 поена, узела је злато на београдском ЕП у дворани и са 7,24 м скочила трећи најбољи резултат свих времена и рекорд сезоне, а освојила је и другу Дијамантску лигу у каријери, као и Првенство Балкана са рекордом од 6,96 м. На Светском првенству у Лондону је морала да се задовољи четвртим местом са скоком 6,88 м.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар