Каран није требао да износи доказе

Анкетни одбор, који је формиран ради сагледавања чињеница о смрти Давида Драгичевића је почео саслушање Желимира Лепира, главног окружног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Република Српска 25.05.2018 | 16:06
Каран није требао да износи доказе
Бранислав Бореновић, предсједник Анкетног одбора казао је да су питања базирана на оном што је Анкетном одбору познато из одговора који су одбору достављени из званичних институција.

Бореновић је и Лепиру нагласио да би одговори на питања требали бити кратки и јасни.

На питање Бореновића да ли постоји могућност да су Давиду предмети пронађени у џеповима подметнути у периоду превоза од мјеста проналаска до Градског гробља, Лепир је рекао да се та могућност истражује.

На питање Бореновића да ли је тужилац присуствовао обдукцији, Лепир је рекао да није.

Лепир је казао је да Жељко Каран није имао право да присуствује прес-конференцији и износи детаље прије него је обдукциони налаз био готов.

Истакао је да је неуобичајено да на конференцији присуствује патолог.

"Неуобичајено је и да се конференција одржава без тужиоца, али то не мијења ствар јер сам ја невезано за конференцију предузео све потребне мјере и радње", нагласио је Лепир.

На питање Бореновића,  да ли је упозорио Карана на његова појављивања у медијима и коментарисање "температуре воде и њене везе с временом смрти", Лепир је одговорио да јесте и да му је рекао да не би требало да излази у јавност с тим детаљима, као што је, како каже, и он одбио гостовање на једној  телевизија.

Нагласио је да је на Свеучилиште у Загребу послата документација како би се утврдило тачно како су настале повреде на Драгичевићевом тијелу, односно да ли су настале у тучи, приликом пада, постморталне или неке друге врсте.

"Након што нам стигну резултати моћићемо предузети и друге радње. Ми радимо под огромном пресијом. То је непримјерно и до сад невиђено да се мој тужилац и ја називамо злочинцима и саучесницима, а ми смо у овој истрази дали све од себе и формирали тим какав до сад није виђен", рекао је Лепир.

"Из садржаја полицијског извјештаја произилази да је Давидова смрт задес. Ми ту квалификацију нисмо прихватили зато што ми не знамо каква је ова смрт", додао је он.

На питање да ли су истражене пријетње које су упућене њему, Лепир је одговорио да је такве ствари тешко утврдити те да још нема података ко је упутио пријетњу.

"Прошао сам и сито и решето и све сам доживио, али да ме неко назива саучесником то нисам. Не могу ноћу да спавам од свега овог", рекао Лепир.

На питање зашто је случај Давида Драгичевића заведен као КТА, Лепир је рекао да је то ознака за дјела гдје није дефинисан учинилац и није дефинисано дјело, а ако се, како каже, утврди учинилац онда се преводи на КТ.

(Независне новине)

Коментари / 49

Оставите коментар
Name

Каран

25.05.2018 14:12

Треба испитати ко је карана напио и послао да онакве небулозе исприча,кога штити?Ко је наредио њему

ОДГОВОРИТЕ
Name

За каран

25.05.2018 14:53

Мозда су се скупа напили он и овај овдје господин?! И Жељо воли ракију висе него иста друго!

Name

Жељо

25.05.2018 15:08

Пријатељу, ради по Богу и по закону, и нико те неце етикетирати, већ си довољно гресака направио. Запамти да и ти имаш дјецу, а овдје је вец и превисе родитељских суза проливено, немој да те,не дао Бог стигне нека!

Name

Није нико

25.05.2018 15:23

Не козес да спавас,па господине да није мало цудно да не мозете?Цасни и постени људи,без ораха у дзепу,они који,бар са аспекта васе функције,врсе цасно и постено своју функцију гдје народ вјерује институцији,ал дјелима инатитуција а не наредбом брани сјесце неко други а није нас.Ти људи мирно спавају,као бебе,а Ви,није то од пресије него казна од самог Бога који све види и све зна,нема сна Давору,нема сна нам јел се бојимо за своју дјецу а ви би да вас јос и покривамо и усускамо.Срамото једна ОТКРИТЕ ЗБОГ ЦЕГА СТЕ ГА УБИЛИ,КО ЈЕ НАРУЦИО,КОБГА ЈЕ САКРИВАО,КО ЈЕ ИЗВРСИО ЛИКВИДАЦИЈУ,ЗБОГ ЦЕГА И МИ ЦЕМО САМИ ПОЦЕТИ ВЈЕРОВАТИ УНИНСТИТУЦИЈЕ.Толико

Name

Пролетер

25.05.2018 16:07

Ма све је јасно. Сад одједном сви поричу да су тврдили како је била задесна смрт и како је Давид опљачкао неку кућу, а сви смо их чули да тако говоре на конференцији за медије.

Name

xцx

25.05.2018 18:05

Логицно да не можеш јер ти је Васковиц рекао довољно, о твом поштењу. Ово је само прање руке. Цуј , послали слике у Загреб, а овде сте квалификовали случај, те када су видели да не иде пикусВају да се ваде. Вређате здрав разумљудима.

Name

ТОРРО

25.05.2018 18:11

ОКРУЖНИ ТУЖИЛАЦ ЛЕПИР ЈЕ ДОСАО НА ПАРЛАМЕНТАРНО САСЛУШАЊЕ У БОРДО МАЈИЦИ КРАТКИХ РУКАВА - КАО ДА ЈЕ ПОСАО НА НЕДЕЉНУ КАФУ У ОМИЉЕНИ КАФИЋ - СРАМОТА !!! КАКВО НЕПОШТОВАЊЕ ПАРЛАМЕНТА - УЖАСНО НЕПРИСТОЈНО - ОДВРАТНО, ТРЕБА ДА СЕ СТИДИ И СРАМИ ОВАКВОГ ГЕСТА !!! ЗАШТО ГА ВИ ПАРЛАМЕНТАРЦИ НИСТЕ ВРАТИЛИ КУЋИ ДА СЕ НЕОТЕСАНАЦ БАР ПРИСТОЈНО ОБУЧЕ... Е ВЕСЕЛА ОПОЗИЦИЈО !!!!! А АКО ЛАЖЕ ТО ИМА ПРАВО - МОРА ДА СЕ БРАНИ, АЛИ НЕ У МАЈИЦИ КРАТКИХ РУКАВА !!!

Name

Дилетанту

26.05.2018 04:17

Дилетанту глупи, Каран никад у животу није окусио алкохол,а Ја га лично познајем 25 година...овакви и слични коментари само воде свјесно истрагу у супротном правцу и највише наносе штете породици да сазнају истину.

Name

Марко

26.05.2018 12:16

Истрага не зависи од било чијих коментара на друштвеним мрежама тако да то млћење празне сламе како људи ометају истрагу својим коментарисањем је само прикривање нерада и скретање пажње са истраге коју очигледно нити воде а нити ће завршити ваљано.

Name

Лактаси

25.05.2018 14:22

Стета сто цовјек не мозе да спава, знаци вриједнији је његов сан него Давидов зивот који је овако дездусно угасен, али нависе се буни лукац њега несто гадно зуља ПРАВДА ЗА ДАВИДА !!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

!!!

25.05.2018 18:26

То да патолог није требао или није смио се појавити на прес конференцији, то нам је познато од момента кад се појавио на тв екранима тим поводом, а то да ли ће ико због те ситнице бити кажњен и како? На томе би јавност била захвална суду и тужилаштву и институцијама, или јавност можда очекује превише? Правда за Давида!!!

Name

Правда

25.05.2018 14:23

Само ти не спавас мирно... Народ не спава, од кад су такви као ти на власти. Немамо времена за спавање, морамо отворити сва цула, јер иза сваког цоска вреба опасност звана сељаклук

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оставка

25.05.2018 14:32

Господине Лепир ако не можете да се носите са притиском и ако не можете да спавате. Разумљиво да је притисак велики. У том случају тражите изузеће свог тужилаштва и себе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

25.05.2018 14:51

Ма чисто сумњам да не може да спава. Навикао је он на овакве ствари, спава к'о јагње.

Name

Неће бидне

25.05.2018 15:48

Не спава он због трагова корупције који воде ка њему. Дио тих трагова се већ нашао у медијима.

Name

Мики Цурциц

25.05.2018 18:22

Дипломирани правнице. На основу којих доказа би Ви донијели наредбу о спроводјењу истраге? Наредба се доноси против познатог и непознатог уциниоца. На залост из обдукционих записника се поврде ппк. Давида не могу довести у вези са смрцу. Повреде су лаке. Донијети наредбу за истрагу за лаке поврде је апсурдно, а не постоји ни приједлог остеценог. По мени, треба сацекати налаз Института у Загребу. Ако они потврде налаз обдукције, теско да мозе постојати убиство. Нестетног г. Давора неки погресно савјетује о есхумацији. Есхумацију мозе одредити дамо суд. Код есхумације би се могле утвдити само ебентулне поврде које нису раније утврдјене, лом и слицно. Због протека времена, унутрасњи органи су неподобни за ексумацију.

Name

киза

25.05.2018 18:22

Не сме од Баје. Мозда би и дао оставку али би га највероватније мрак прогутао

Name

Либи

25.05.2018 19:25

Није бас тако. Није, није. Али, отом-потом.

Name

Тужилац

25.05.2018 14:42

Да ја водим овај случај, предмет би квалификовао као тешко убиство, донио би без икакве дилеме наредбу о спровођењу истраге у којој би наложио ново медицинско вјештачење повреда усмрћеног, а Каран, Рађени, Ћулум, Илић и Лукач би били ухапшени због ометања истраге и поднијет приједлог суду за одређивање им притвора. Сви актери са снимка трга крајине би били идентификовани пронађени и изведени пред суд ради одређивања притвора. Ово је безазлен случај гдје наочиглед саме чињенице указују да се ради о тешком убиству. Имамо тијело (леш) на коме се неспорно виде трагови тешког насиља и имамо узнемирење јавности. Ту нема шта више да се паламуди. Ствар је кристално јасна. Ово је тешко убиство које је највјероватније учињено на подмукао и свиреп начин. Окружно тужилаштво неспорно по политичком налогу штити убице јер је изборна година, а откривање убица не иде у прилог владајућој политичкој елити јер је убица највјероватније близак или је у сродству са њима. Тужилаштво је под очигледним политичким притиском и оправдано је изложено критикама јавности јер очигледно прикрива убице и саучеснике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додик,Цвијановић, Лепир,Лукач, Ћулум,Илић

25.05.2018 15:44

Ми се не слажемо с тобом. Давидова смрт је чисти задес.

Name

Мики Цурциц

25.05.2018 15:45

Тузиоце. Ви оцигледно или немате појма о кривоцном праву или писете онако. Како да се предмет квалификује као теско убиство кад је смрт по налазу оба патолога утопљење. Повдреде које су пронадјене на тијелу пок. Давида су лаке. Којом алхемиом Ви утапање и смрт повезујете у теско убиство. У цему се огледа подмуклост, да би било теско убиство или свирепост. Ви сте ове термине вјероватно процитали па писете коментар. Не вјерујем да сте се срели у пракси. Ја се не сјецам у последњих 20 г у РС да је неко убиство тако кбалификовано. Ако Ви знате, подсјетите ме..

Name

Ре Тужилац

25.05.2018 15:51

А шта би ти били докази? Лупаш...

Name

Ре Тужилац

25.05.2018 16:45

Супер си почео коментар: " Да ја водим овај случај,,,". Браво, сад' настави сањати.

Name

Ре Мики

25.05.2018 16:47

Ево Лептир долепрсао са саслусања директ да погледа вијести. Не брини Клемпо, ниси испао клемпав, само много глуп. Народ те је схватио одавно. Ниси дорастао ни посла портира.

Name

Мики Цурциц

25.05.2018 16:55

А ста би били докази за теско убиство. Ниста. Ако патолог у налазу написе да је смрт пок. Давида Д.настала утопљењем, да су зазивотне повреде, лаке. Како то мозе бити теско убиство? Молим вас, подсјетите ме за слуцај у РС у последњих 10 г да је квслификовано као теско убиство на свиреп и подмукао нацин? Надам се да знате.

Name

ре Мики Цурциц

25.05.2018 17:02

Како Ти је уопште пало на памет да је овај фолирант неки Тужилац?Он би ухапсио овог,оног... .Будала.Такви су овдје владали 50 година и упропастили све цега су се дотакели.

Name

Дипломирани Правник

25.05.2018 17:47

Доношењем наредбе о спровођењу истраге за кривично дјело тешко убиство, Окружно Тужилаштво Б.Лука би само доприњело да се тај случај расвијетли и да се у том правцу на законит начин прикупљају материјални докази. Дакле, очигледно је да Тужилаштву није у интересу да се истрага спроведе док НЕЋЕ ДА ДОНЕСУ НАРЕДБУ ДА СЕ ИСТРАГА СПРОВОДИ. Без наредбе о спровођењу истраге МУП нема законска овлаштења да спроводи истрагу. Сви докази који би се прикупљали без наредбе тужиоца неби пред судом имали правну снагу доказа и сматрали би се правно неваљаним на којима суд неби смио засновати своју одлуку. Главни кривац због чега се истрага не спроводи је Окружно јавно тужилаштво у Бања Луци. Они заташкавају овај случај. Очигледан је политички притисак на ОЈТ да се истрага не спроводи. Убиство су очигледно учинили људи блиски владајућем режиму, и којима није у интересу да се то открива у изборној години. Ствар је очигледна и кристално јасна. Спрега Тужилаштва и Политике у прикривању убиства се зове именом и презименом "Организовани Криминал".

Name

ре Мики

25.05.2018 18:16

Ниси ти глуп, него брезобразан тако да ту никакав доказ није потребан. Ово је типичан примјер брезоблазлука корумпираног систем а где сви мало пребацују вруц кромпир и тако избјегавају слуцај оквалификовати. Трпају га Карану, а тако и треба.

Name

Xyз

25.05.2018 19:04

Ре Дипломирани правник: Тацно тако како сте написали. Младицу су нанесене теске тјелесне повреде. То је сасвим јасно. Мислим, Каран. Ста висе реци за њега. Знају то старији који су за супервјестацења ангазовали проф. Станковица са ВМА. Професор је упознат са овим слуцајем.

Name

Милија

25.05.2018 14:47

Добро је, поцело је пуцати. Поцеле су медјусобне оптузбе. А пуци це, негдје мора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

????

25.05.2018 14:50

Тужилац који је изашао на увиђај је потурио украдене предмете у џепове покојном Давиду. Само је питање ко је изашао на увиђај и зашто анкетни одбор не позове тог тузиоца?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зна се

26.05.2018 06:08

Тужилац који је радио уређај и потурио украдене предмете у Давидове џепове је СЛАВИЦА МАТИЈАШ! Тузиоца Славицу Матијаш треба саслушати и ухапсити! Она је члан правосуднополициске злочиначке организације и организација је оставила тијело баш онда кад је њено дежурство како би приликом увиђаја могла уклонити све евентуалне доказе и потурити предмете из Рађенове куће. Она је кључ за разумијевање бруталног мучење и убиства!

Name

НЕСАНИЦА

25.05.2018 14:50

ДЈЕЦУ УБИЈАЈУ.ЗОЉЕ ИСПАЉУЈУ.АУТА МИНИРАЈУ А ОН НЕ МОЗЕ СПАВАТИ???ПА ПОКРЕНИ НЕСТО МАКАР МИЛИМЕТАР ПА ЦЕС ВИДЈЕТИ ДА ЦЕС ДОБРО СПАВАТИ!!! НИЈЕ ТИ НАРОД МАМА ДА ТЕ ЗАЛИ ВЕЦ ТЕ НАРОД ПЛАЦА ДА РАДИС СВОЈ ПОСАО АКО НЕ МОЗЕС СКЛОНИ СЕ И ТО ЈЕ ПОСТЕНО!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фцг

25.05.2018 15:10

Отац није јавно изнио резултате друге обдукције. Дијете је растурено. Мрцварен је као да је зивотиња. Ово нико није заслузио., а најмање неко као Давид. Узас. Замислите, овакав злоцин у сред Бањалуке?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

25.05.2018 15:16

Свеуцилисте у Загребу ? 60 дана је просло а господа јос не зна како су настале повреде. Не знају ни да ли је Давид био у спорној куци. Не знају ни како је доспио у Црквену , како реце Каран мозда му је неко "помогао". 26. Марта су пуно висе знали, како то ? Илиц реце мало се потукао, ходао по граду , појео пециво, "једноставно" опљацкао куцу одсетао у Црквену и удавио се. Да ли је могуце да је тај цовјек јос на функцији ?! Засто се не крене од њега који је оцигледно "погријесио" ако ниста друго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дире Страитс

25.05.2018 16:54

Игоре, истрага треба да почне од Давора. Он је требао бити први испитан, јер зна гдје се син кретао, са ким се дружио, са ким је имао раније проблема / а имао је и то дебелих, туче и др./ , од кога је набављао траву или нешто горе /рекао је да зна да је Давид пушио траву/ и низ других ствари. Можемо ми писати хвалоспјеве Давору,али морамо гледати на ово реално и он је по мени кључни свједок. Он каже да зна ко је то урадио, зашто га полиција није испитала због тога јер то прича два мјесеца. Ја вјерујем да он зна и да је то истина, али се боји рећи. Боји се одмазде. Зато често помиње да, ако му се нешто деси или некоме из групе да ће... То је индиректна порука убицама. Значи, прво њега испитати јер се од њега може добити маса информација које могу довести до убица. Писао сам о овоме и раније па су ме "поштени и добронамјерни " испљували и написали да сам бот,саучесник и не знам шта још, али сам сигуран да је Давор кјуч ове истраге.

Name

Ајој

25.05.2018 19:35

За Дире Страитс: Давор се не боји одмазде. Давору је само стало да се оствари правда и истина. Знас ли ти колико је Давид имао туца? Сто се тице дроге за то не треба саслусавати Давора, јер се дрога јавно продаје. Ја знам да лик којег је Давид, наводно, истукао има досје и много туца иза себе. Ти ниси познавао/ла Давида. А ето прицас.

Name

За Дире Страитс

25.05.2018 19:36

Ајд наведи три Давидове туце.

Name

Дире Страитс

26.05.2018 07:59

Ето , одговорио ти је Ајој за туче и из којег су миљеа особе са којима се тукао, тачније истукао.

Name

Слободан

25.05.2018 15:47

Тројицу стрпати у бувару и неко ће пропјевати, а круг се сужио. Прво онога ко највисе опструисе слуцај, а када се проуци слуцај то није нимало теско.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈАВНОСТ

25.05.2018 16:49

Браво за коментар.

Name

Ха..

25.05.2018 16:49

Лептиру , Лептиру много тога није требало реци на тој фамозној конференцији за стампу , а оно најбитније није никако требало номка убити и свега овога не би ни било , а засто је момак убијен то морас расцистити са својим сефовима . Сви ви сто треба да полозите рацуне пред народом сте мислили и планирали , као одрзацемо конференцију за стампу и саопстити , без имало постовања према народу , а понајвисе без имало постовања према родитељима од Давида саопстити , сам се убио и јос од њега направити криминалца , али ето наисли сте на јако упорног цовјека , који само зели да сазна ко му је убио дијете и нормално да убице а и налогодавци одговарају , а вама то не одгвара . Вас овај напацени и осиромасени народ дебело плаца , а ви радите само за своје лицне интересе и интересе сацице одабраних , е неце да мозе !

ОДГОВОРИТЕ
Name

правда

25.05.2018 16:56

Он се прави као нема информације, а народ све види. Засто не сидје са столице и уступи мјесто неком цасном и моралном цовјеку

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

25.05.2018 17:01

Почели су да се дистанцирају и полако се иде на слабу карику у овом ланцу.За сада је Каран у проблему.Шта кад се он отвори?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рагиб

25.05.2018 19:31

Кркан!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Канада

26.05.2018 04:48

Не мозес да спавас?Пресели се у Канаду. Овде би ти до сада вец слатко спавао али у затвору. Вец би навикао. Негдје сам процитао да је изјавио да истрага мозе да траје годинама. Ако је истина да је његова изјава , знаци ријесили су да никад не оквалификују Давидову смрт. Надам се само да изјава није истинита. Видјецемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Канада

26.05.2018 07:14

Добро јутро Канада или вече ко зна. Видим и даље водиш истрагу, па напиши шта има ново, шта си сазнао од задњег јављања.

Name

Нена

26.05.2018 10:46

Господине Лепир казете да не спавате,па моја мајка не спава цетири године убили јој сина Дразенка трази истину Правдаааа

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

26.05.2018 11:26

Од свих ових саслушаних овај Лепир једини на лицу показује неку људскост бар неку нелагоду. Остали трубе исту причу, хладнокрвно и као пјесмицу. И Кострешевић, сталожен, коректан, рекао чова да су урадили оно што је до њих, радили би и даље да им се наложи. Значи, проблем је дефинисан, треба га ријешити.

ОДГОВОРИТЕ