Тиршова се захвалила Олги Даниловић

Директор Универзитетске дечје клинике у Тиршовој улици проф. доктор Зоран Радојичић уприличио је пријем за Олгу Даниловић.

Тенис 25.05.2018 | 21:30
Тиршова се захвалила Олги Даниловић
Радојичић је примио троструку јуниорску Гренд слем шампионку (Ролан Гарос 2016, Вимблдон и УС Опен 2017), вишеструку шампионку државе и понос Србије, 17- годишњу Олгу Даниловић, на коме је симболично уручио захвалницу за хумани гест који је она учинила за ову институцију.

Једна од најперспективнијих младих играчица у свету, која у својој богатој колекцији трофеја има и три профи титуле, 17- годишња Олга Даниловић (232. на WТА) листи, освајањем награде „Срце" које додељује Међународна тениска Федерација за пожртвованост и резултате у Фед куп такмичењу, Даниловићева је од ИТФ-а (Међународне тениске Федерације) добила 1000 долара које је донирала у хуманитарне сврхе, а њен избор била је управо клиника у Тиршовој. 

Проф. доктор Радојичић указао је да Олга својим понашањем на терену и ван терена показује да је вансеријска играчица и личност и да је њен великодушан гест према клиници Тиршова вредан сваке похвале. 

У пријатној атмосфери две изузетне личности, Даниловићеве и проф доктора Радојичића разговор је протекао о темама из њихових каријера и посла којим се баве, чувеној болиници Тиршова односно тенису, закључивши да су ту увек једни за друге. 

Даниловићева је испраћена са жељом да пехар намењен првој тенисерки света доносе приликом следеће посете овој институцији. 

Храбра, талентована, несвакидашње спортске интелигенције, снаге и преданости тенису, као и застави под којом игра, Србији, таква је наша Олга, тенисерка великог срца. 

"Захваљујем се проф доктору Радојичићу на пријему, на дивним речима и жељама које сам чула од њега и његовог тима. Драго ми је да сам имала прилику да бар једним делом допринесем бољитку Универзитетске дечје клинике у Тиршовој улици. Настављам даље са мојим задацима, радим и радићу на томе да остварим још веће резултате који ће ми донети још веће прилике да помогнем овој институцији, јер улагање у здравље деце је нешто што је приоритет свих нас. На деци свет остаје. Идемо даље у нове победе", закључила је Даниловићева.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар