Бесплатан такси за пијане госте

Тридесетак кафана из Скопља учествује у кампањи "Возимо одговорно" и гостима нуди бесплатан такси превоз, да би се смањио број пијаних возача у саобраћају.

Регион 24.05.2018 | 11:54
Бесплатан такси за пијане госте
Да би остварили ту погодност гости морају да направе онлајн резервацију на сајту /ресторани.мк/ и затраже ваучер вриједности од 100 денера /1,5 евра/ за такси, који безбјеђују кафане укључене у пројекат.

Градоначелник Скопља Петре Шилегов рекао је, представљајући нову услугу, да грађани пријестонице могу да забораве на своја возила када користе алкохол.

"Јавни превоз ради до касно у ноћ, иако је такси релативно јефтин. Сада нудимо могућност потпуно бесплатног такси превоза", нагласио је Шилегов, те додао да безбједност учесника у саобраћају нема цијену.

Портпарол Ауто-мото савеза Македоније Росана Јанков навела је да се овом, као и другим акцијама, држава укључује у глобалну кампању за безбједну вожњу и смањење броја жртава у саобраћајним несрећама.

Јанкова је напоменула да, на глобалном нивоу, 3.500 људи дневно смртно страда у саобраћајним несрећама.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ре:

24.05.2018 10:16

Само напред, стимулишите све негативно! И онда се прича како је народ гладан, а за опијање по кафанама сви имају паре и још им се излази у сусрет. Идући пут треба за лијечење дјетета тражити 1КМ од алкохоличара, а не од нормалног народа. Добићеш, мало сутра! Таквима је важнији алкохол од живота!

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

25.05.2018 17:19

ИДЕМ НА ПОСАО МАЛО УФФГ...А ВРАЦАМ СЕ МАЛО ВИСР УУФФГ....ДОБРО БИ БИЛО И КОД НАС...НЕМОРАМ КУПОВАТ МЈЕСЕЦНУ КАРТУ...ИХХХ...УУФФГХ

ОДГОВОРИТЕ