Трамп не смије да вас блокира

Федерални судија у Њујорку Наоми Рејс Бучвалд данас је донијела одлуку да амерички предсједник Доналд Трамп по закону не може да блокира кориснике на друштвеној мрежи Твитер, зато што би таквим потезом угрозио њихово право на слободу говора које им је прописано Првим амандманом Устава САД.

Свијет 23.05.2018 | 21:56
Трамп не смије да вас блокира
Ова одлука услиједила је као одговор на тужбу коју је у јулу прошле године против Трампа поднио Институт Универзитета Колумбија, који се бави проучавањем Првог амандмана америчког Устава, заједно са неколико корисника Твитера, преноси Ројтерс.

Они су тада поднијели тужбу зато што је Трамп блокирао налоге власницима који су га критиковали, исмијавали и изражавали неслагање са његовим ставовима, уз образложење да је Трампов налог на Твитеру јавни форум и да забраном приступа крши Први амандман америчког устава.

Судија Рејс Бучвалд се сагласила са том аргументацијом и одбацила аргументе адвоката Министарства правде САД, који су навели да према Трамповом праву које је њему прописано Првим амандманом, он може да блокира људе са којима не жели да комуницира.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

АЛБАТРОС

23.05.2018 20:16

Па, ове демократе у САД стварно постају прица за себе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ааа

24.05.2018 04:17

Демократија, право свох градана, и овај зути у све се мијеша...